Parochianen vieren wereldse Sint Jansdag

Sint Jan 1Kleurrijke spelletjes in vele afmetingen van diverse landen werden door parochianen van de kern H. Joannes de Doper, jong en oud(er), gespeeld. Deelnemen was belangrijker dan winnen. En na een echte wereldlunch werden alle kinderen en vier volwassenen verrast met prachtige prijsjes. De aanwezige ‘mystery guest’ had zijn werk goed gedaan want onder een klaterend applaus werden ze in ontvangst genomen. Sint Jan 2Zo kwam er zondag 21 juni om 15.00 uur een einde aan de viering van Sint Jansdag en kon vader thuis weer centraal werden gesteld.
Sint Jan 3Kinderkoor De Vrolijke Noot zong ’s ochtends na afloop van de eucharistieviering voor alle aanwezige vaders een aangepaste versie van de kraker ‘Mijn opa’ die we allemaal nog wel kennen van ‘Ja zuster, nee zuster’. Koorleden van Vocalis en Cantemus ondersteunden met alle aanwezigen uit volle borst het refrein. De stemming zat er al goed in. Sint Jan 4En na de ‘koffieplus’ in ‘de kleine JOANNES’ waar elkaar ontmoeten centraal stond, startten de wereldspelen voor de ruim honderd aanwezige parochianen.

‘Het was een wereldmiddag’

Passender kon deze parochiaan het niet vertolken kort na 15.00 uur. Er werden spelen gespeeld die varieerden van de Panda uit China, Vlaams kegelen, Rotterdams klaverjassen, Braziliaans vier op een rij, Amerikaans appelschieten enz. Na een anderhalf uur begeesterd spelen, waar de gezelligheid met een hoofdletter ‘G’ werd geschreven, was het culinair genieten met deze hoofdletter. Via Welzijnskwartier werd er door mensen van diverse landen een echte wereldlunch voorbereid. Wat een feestelijke verrassing was dat voor alle aanwezigen!
Met de uitreiking van de vier prijsjes aan de gezelligst spelende parochianen volgde er nog een kleine nazit en kwam er om 15.00 uur een einde aan deze viering van Sint Jansdag. Binnenkort zijn alle foto’s te bewonderen op www.joannesdedoper.nl.

Sint Jan 5Sint Jan 6Sint Jan 7