De Vrolijke Noot ontvangt ‘De Gouden Duim’

DVN 2Vier koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot hebben na vier jaar zingen ieder ‘De Gouden Duim’ ontvangen uit handen van dirigente Agnes Bol. Met het deze week verlaten van de basisschool komt er ook een einde aan hun koorloopbaan bij dit fantastische kinderkoor van de parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk. Aan het einde van de gezinsviering zondagochtend 5 juli ontvingen de vier koorkanjers, Vera, Django, Verona en Emilia naast het beeldje ook een staande ovatie van alle aanwezigen.

“De Gouden Duim heb ik ingevoerd om koorleden te stimuleren langer op het koor te blijven. Elk jaar stopt een aantal kinderen waar dan na de zomervakantie weer nieuwe en jonge aanwas komt met kinderen vanaf groep 4 en ook wel eens groep 3. Daarom is het goed om ook de oudere koorleden te kunnen binden en zo meer te kunnen doen met solo’s, tweede stem enz.”, aldus de trotse dirigente.

Koor waar je stil van wordt

Het kinderkoor heeft twee keer het Nationaal Kinderkorenfestival in Rijsbergen gewonnen, zingt geregeld op korenfestivals en . . . op uitnodiging in verzorgingstehuizen in de regio, speelde en zong mee in de musical ‘Mozes’, heeft een eigen cd uitgebracht en verzorgt geregeld de muzikale ondersteuning bij viering in deze parochiekern. DVN 5Deze vier koorleden hebben daarbij zeker hun bijdrage geleverd. En alles is begonnen als brede schoolactiviteit op R.K.B.S. ‘de Horizon’ in Katwijk aan den Rijn. Alle jaren wordt De Vrolijke Noot muzikaal begeleid door Niek van der Meij op piano.
Bol: “Maar basisschoolkinderen van Katwijk en er buiten zijn ook van harte welkom op ons koor. Het is voor ons altijd weer spannend of we na de zomervakantie op volle muzikale sterkte kunnen komen. Maar het is altijd gelukt, zo ook om de hoge kwaliteit van ons koor te bewaken.”

Een muzikale zomerslaap

Met het thema ‘Ga er op uit’ van de gezinsviering werd er niet alleen afscheid genomen van Vera, Django, Verona en Emilia, maar ook van een prachtig muzikaal jaar om te gaan genieten van een meer dan welverdiende zomervakantie.
Nieuwsgierig geworden naar dit kinderkoor, de zeer informatieve website www.devrolijkenoot.be zal in woorden, beelden en koorklanken u zeker verrassen en boeien. Wie weet hét koor voor uw zoon / dochter of kleinkind?