De Vrolijke Noot op stap!

Zaterdag 25 maart waren alle kinderen en ouders van De Vrolijke Noot al vroeg uit de veren want om 8.15 uur vertrok de bus naar Hilversum. Eerst werd er een bezoek gebracht aan het ‘Museum voor Beeld en Geluid’. De kinderen konden zich daar heerlijk uitleven en ook de ouders waren druk bezig. Alle activiteiten waren interactief. De kinderen kregen een ring waarbij ze bij alle activiteiten in konden loggen. Bij thuiskomst zouden ze al hun activiteiten kunnen terugkijken. Optreden in een Top Pop- decor was voor velen favoriet!
Vanwege het mooie weer konden we heerlijk buiten lunchen en wandelden we naar de kerk waar een Kinderkorenfestival werd georganiseerd. Er waren negen koren en De Vrolijke Noot was geplaatst op de finaleplaats als allerlaatste. Het werd door iedereen zeer gewaardeerd. We zongen drie liederen: ‘Ave Maria’, ‘Morgen zal het vrede zijn’ en het ‘Onze Vader’. In het later toegestuurde juryrapport was zelfs een eervolle vermelding voor ons opgenomen als het gaat om de hoogste tonen die middag die er goed en zuiver uitsprongen.
Daarna was er nog een workshop die werd gegeven door iemand die ook ‘Kinderen voor Kinderen-dirigent’ was geweest. Ook dat was erg leuk.
Om 18.10 uur waren we weer terug in Katwijk, moe maar met een heel goed gevoel! Alle mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de collecte die we hebben gehouden voor ons uitje heel hartelijk bedankt.
Agnes Bol,
Dirigente.