Acute geldzorgen… laat de P.C.I. helpen!

De P.C.I. helpt u graag met geld of advies, uiteraard anoniem en discreet. Maar wat is en doet de P.C.I?
Deze is ontstaan uit de vroegere armenzorg van de katholieke kerk. Het is een zelfstandig onderdeel van de kerk, de bisschop benoemt de bestuursleden. Hierdoor kan zij zelfstandig en in vertrouwen werken.

De P.C.I. helpt mensen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg die in acute financiële nood verkeren. Bijvoorbeeld als ze door bepaalde financiële omstandigheden geen gas of licht meer hebben, hun huis zouden moeten verlaten of geen geld meer voor eten, kleding of medicijnen zouden hebben.

In de praktijk werkt het als volgt, samen bespreken we welke maatregelen nodig zijn om uw probleem te verhelpen. Dat kan zijn een lening, een eenmalige financiële schenking of u adviseren bij het vinden van een blijvende oplossing. Ook organisaties zoals bv. de  Katwijkse Voedselbank worden financieel door ons ondersteund.
Kan de P.C.I. u helpen? Of kent u mensen die financiële zorgen hebben, neemt u dan contact op met:

 

jp.boxman@gmail.com (Jan)

riadewit28@gmail.com (Ria)

hettymens@casema.nl (Hetty)