Uitnodiging… muziek in ‘de Fontein’

Midden in de veertigdagentijd willen wij u van harte uitnodigen voor de volgende bijeenkomst. Deze zal worden gehouden op:

• zaterdag 24 maart, 20.00 uur,
• kerkgebouw ‘de Fontein’,
• Willem de Zwijgerlaan 1a in Katwijk

Aan de vooravond van de stille week zal dit unieke en bijzondere concert geheel in het teken staan van de prachtig verstilde en muzikale enscenering van de kruisweg:

 

Via Crucis

van

Franz Liszt (1811-1886)

De parochiekern H, Joannes de Doper uit Katwijk aan den Rijn verleent haar medewerking door de kruiswegstaties, geschilderd door pastoor Hendriks in de jaren 1915-1919, digitaal beschikbaar te stellen. Daarnaast zal dhr. Richard Hulmer. elke kruiswegstatie inleiden alvorens deze ten gehore wordt gebracht. Uitvoerende bij dit recital is Cornelis Schaap.

Ter informatie hierbij nogmaals onze ideeën die als basis fungeren voor deze muziekavonden:

1. De muziek die wordt gespeeld plaatsen wij in de historische context van die tijd (Sociale, politieke, economische en religieuze ontwikkelingen).
2. De muziek maken wij makkelijker voorstelbaar door middel van de combinatie van woord en beeld op de beamer.
3. De afstand tussen muzikant en publiek proberen wij zo klein mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat muziek de basis vormt voor ontmoeting. In de pauze kunnen ervaringen worden uitgewisseld en hopen wij dat verrijkende gesprekken plaatsvinden. Voor vragen en/of opmerkingen is voldoende gelegenheid.

In de pauze en na afloop van de concerten is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Als bijdrage in de kosten vragen wij € 5,- per persoon.
Graag vernemen wij of u wel of niet kunt deelnemen aan de geplande avond en met hoeveel personen u komt. U kunt dit het beste mailen aan h.c.noordhuis@gmail.com.
We hopen dat we uw interesse hebben gewekt en dat we u mogen begroeten op 24 maart 2018.

Hartelijke groeten,
Henk Noordhuis, Cornelis Schaap en Arjan Wolfswinkel