Blije kindergezichten in de r.-k kerk

Bij het samen uitspreken van de woorden van het
‘Onze Vader’ nodigde voorganger pastoor Hagen in
de viering van eerste paasdag alle kinderen uit om bij
hem rond het altaar te komen staan. En daar maakten de kinderen in de kerk en van kinderkoor De Vrolijke Noot dankbaar gebruik van. Centraal stond in de gevormde cirkel natuurlijk het met bloemen aangeklede grote ruwhouten kruis dat de hele viering in het licht stond.

 Het is al een lange traditie in parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk dat met de vieringen van Goede Vrijdag iedereen (voorjaars)bloemen mee mag nemen. Deze worden aan het einde van deze vieringen bij het kruis gelegd. Al vele jaren is Wil van Rijn, velen kennen hem ook als de voormalige bode van de gemeente Katwijk, degene die het ruwhouten kruis met deze meegebrachte bloemen decoreert. Elk jaar bepaalt de natuur welke voorjaarsbloemen, en dus ook welke kleuren, prominent vertegenwoordigd zijn in het bloemenkruis. Maar ook dit jaar is Van Rijn erin geslaagd om er weer iets heel moois van te maken. En de kinderen in deze viering… zij mochten na afloop in de pastorietuin natuurlijk paaseitjes gaan zoeken. Waren die daar verstopt door de lokale paashaas? We zullen het nooit meer te weten komen.

De foto’s van de viering van eerste paasdag in deze parochiekern zijn ook te bekijken op de website www.joannesdedoper.nl in de rubriek ‘Fotogalerij’.