C.O.V. Excelsior zingt Evensong in r.-k kerk

Liefhebbers van de uitvoering van een Choral Evensong kunnen zaterdag 21 april om 19.00 uur hun muzikale hart ophalen. De Christelijke Oratorium Vereniging ‘Excelsior’ zingt deze in de r.-k kerk van de H. Joannes de Doper, Kerkstraat 70 in Katwijk. Na dit eerder in 2011 te hebben verzorgd bij het honderdjarig bestaan van genoemd kerkgebouw zo ook in 2016 kunt u allen hier weer getuige van zijn. Wat zou het mooi zijn als schouder aan schouder vele aanwezigen in de kerkbanken kunnen genieten van deze prachtige muziek.

 In deze viering van woord en gebed is gebedsleider Anneke Noordermeer de voorganger en Niek van der Meij de muzikaal begeleider. C.O.V. Excelsior wordt sinds 1 februari 2018 gedirigeerd door Robert Jan Kamer. Al op jonge leeftijd weet hij (1960) dat hij musicus zal worden. Op dertienjarige leeftijd is hij al organist van de Gereformeerde Kerk in Woudenberg. Sinds 1980 werkt hij met koren en orkesten door het hele land. Zijn repertoire gaat van de Matthäus Passion tot operette en musical.

Choral Evensong… wat is dat?

De Choral Evensong is de naam van een kerkdienst in de late middag of avond waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt. Ze is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk en andere kerken in de anglicaanse traditie, maar wordt tegenwoordig ook in steeds meer kerken in Nederland toegepast. Het lijkt op de vroegere vespers in de Rooms-Katholieke Kerk. Bij een Choral Evensong is een koor betrokken dat zowel a capella als met orgelbegeleiding zingt. Deze Engelse koormuziek staat dus centraal bij de Choral Evensong zaterdag 21 april in de r.-k kerk. Het wordt een ingetogen, meditatieve viering waarin de muziek voor zich spreekt. Als bezoeker neem je deel door de koor- en orgelklanken op je eigen manier te beleven. De Choral Evensong in de parochiekern van de H. Joannes de Doper bevat geen preek of eucharistie, enkel korte teksten naast de muziek.

www.excelsiorkatwijk.nl

U kent C.O.V. Excelsior?

Excelsior werd opgericht op 31 maart 1910. De organist, orgelhandelaar en dirigent Nic. van Beelen had toen in deze regio diverse kinderkoren en zangklassen. Jeugd, die te oud werd voor deze koren kon toen verder zingen bij Excelsior. Het repertoire bestond vooral uit korte geestelijke en wereldlijke muziekjes. Van 1980 tot juli 2015 was Wim van Herk dé dirigent. Voor meer informatie kunt u terecht op www.excelsiorkatwijk.nl. Zaterdag 21 april gaan de kerkdeuren om 18.30 uur wijd open voor u. Na afloop is er een deurcollecte.