Dauwtrappen met Hemelvaartsdag?

Kent u het nog, de traditie van dauwtrappen op Hemelvaartsdag? Ook in onze parochiekern hebben we dit een paar keer gedaan. En met een nieuwe diaken die vol vuur begint aan zijn roeping, komt er ook weer een traditie om de hoek kijken zoals dauwtrappen op Hemelvaartsdag.

Donderdag 10 mei om 8.00 uur vertrekken we vanaf de pastorie en onderweg wordt een gespreksonderwerp aangeboden van de diaken zodat we niet in stilte hoeven te lopen en de wandeling enige diepgang krijgt.

Na een uurtje zijn we terug in de pastorietuin waar we een klein half uur hebben voor een ontbijtje in dezelfde tuin (bij mooi weer) om even bij te komen voordat de eucharistieviering begint om 9.30 uur.

Mocht u deze traditie voor uzelf weer in ere willen herstellen, meldt u zich dan aan bij het secretariaat i.v.m. de te smeren broodjes en te koken eitjes. Dit aanmelden kan via een mail: joannesdedoper.katwijk@casema.nl of telefonisch: 071-4029402.