‘Lieve Noor, hoe staan we er voor?’

Bij een televisiequiz in de jaren zeventig was het de quizmaster die dit na een spelronde aan zijn vrouwelijke assistente vroeg. En Noor lepelde dan in foutloos Nederlands met een stralende glimlach van oor tot oor de tussenstand na elke spelronde op. Maar ik moet er eerlijk bij vermelden dat als ze het over het laagst gekwalificeerde had, met een schamel aantal punten, dat ze dan ook (gespeeld?) wat sip de camera’s in keek.

Aan die vraag moest ik denken toen Anneke van der Valk, coördinator actie Kerkbalans, deze vrijdagochtend 6 april mij deze ‘Thermometer actie Kerkbalans’ mailde met de vraag of ik deze in de digitale nieuwsbrief van die dag zou kunnen plaatsen. Deze werd als bijlage meegestuurd met de digitale nieuwsbrief van genoemde dag. Maar (nog) niet iedereen ontvangt deze uitgave daarom plaatsen we deze thermometer ook hier op de website. Dan bereikt deze nog meer parochianen, en ook nieuwsgierige belangstellenden van buiten onze parochiekern. Maar wat is de tussenstand per 31 maart 2018? Nieuwsgierig geworden, ga maar snel kijken en laat je maar verrassen.

Heeft u / heb jij je toegezegde bijdrage voor 2018 al overgemaakt?