Jubilerend Vocalis organiseert korenfestival


Hou jij ook zo van koorzang? Wil je in één keer negen koren uit Katwijk en omgeving, waaronder de kinderkoren De Vrolijke Noot en ZEP, zien en zeker ook horen? Liefhebber van het thema ‘Feest’, Nederlandstalige- en teksten in andere talen? Dan is het korenfestival zaterdag 26 mei van 11.30 – 16.15 uur in de r.-k kerk H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn ‘the place to be’. Middenkoor Vocalis uit deze parochiekern bestaat 25 jaar en viert haar jubileum met vele muzikale vrienden. Vier met ze mee en kom gerust langs, u kunt gewoon binnenlopen!

Vocalis organiseerde eerder in 2011 een korenfestival b.g.v. het honderdjarig bestaan van het kerkgebouw. Dat was één groot muzikaal feest en ‘Feest’ is komende zaterdag ook het thema. Na het inzinglied, om op te warmen en te wennen aan de schitterende akoestiek in de kerk, zingt elk koor een gekozen feestlied, een Nederlandstalig lied en een lied in een andere taal.

Samen zingen… wat een feest!
Een vakjury bestaande uit Serena Jansen, sopraan, muziekleraar en dirigente uit Den Haag, Mijke de Ru, dirigente in Oegstgeest en Jo Koonen, oud-docent Katwijkse muziekschool, zal de muzikale prestaties beoordelen. Na de prijsuitreiking van 15.45 – 16.15 uur ontvangt elk koor een juryrapport. Naast de beoordeling in woorden worden er ook tips gegeven aan het koor, de dirigent(e) en muzikaal begeleider. Voor de zeven volwassenkoren zijn er ook nog drie schitterende bekers, maar ook geldbedragen oplopend tot € 200,-, beschikbaar. Voor de twee kinderkoren is er één beker en een geldbedrag van € 100,- beschikbaar en… alle kinderen krijgen na afloop nog een kleine verrassing. De koorvertegenwoordigers delen ook nog een publieksprijs uit. Het jubilerende middenkoor Vocalis wordt gedirigeerd door Aldert Prast en Niek van der Meij is de muzikaal begeleider. Wilt u weten wie dat zijn bij de andere koren, kom luisteren.

Kom langs en kom genieten!
In ‘de kleine JOANNES’ is er van alles te koop en ook een goede plek om elkaar te ontmoeten. Wilt u alle negen koren tegelijk horen zingen? Dat vindt in de kerk van 15.15 – 15.45 uur plaats tijdens het juryberaad. Ze zingen dan ‘Here I am Lord’. Op de site www.joannesdedoper.nl en de Vocalis’ Facebookpagina vindt u het programma van dit korenfestival en nog meer informatie. Via de knop ‘Live Beamer Uitzending’ van deze site kunt u het korenfestival zelfs thuis ook live volgen.