‘Heel Joannes komt op stoom’ zondag 24 juni

Onder dit motto organiseerde de evenementencommissie van de parochiekern H. Joannes de Doper de tweede helft van de jaarlijkse Sint Jansdag zondagmiddag 24 juni. Het feest van de patroonheilige Johannes de Doper wordt altijd voorzien van een doe-activiteit waar ‘elkaar ontmoeten’ centraal komt te staan. Deze keer was het met een bezoek aan het smalspoormuseum ‘Stoomtrein Katwijk – Leiden’ aan het Valkenburgse Meer waar ruim honderd parochianen, jong en oud(er), aan hebben deelgenomen.

,,Met dank aan hier boven voor het prachtige weer is het ook dit jaar een machtig mooie middag geworden. Man wat heb ik genoten. En heb je die kinderkoppies zien stralen bij al die treinen? Ze mochten er nog gewoon aankomen ook. En ik moet eerlijk bekennen, ik rij hier bijna wekelijks voorbij, maar ben er zelf nog nooit binnen geweest”, aldus een oudere parochiaan met zijn kleinzoon terwijl hij het perron afsjokte op weg naar een verkoelende versnapering. Het werd een heerlijke middag met aandacht voor het schitterende lokale historische erfgoed, waar ruim honderd vrijwilligers zich voortdurend voor inzetten, en aandacht voor elkaar als parochianen. De foto’s en verdere verslaggeving van deze Sint Jansdag kunt u binnenkort terugvinden op www.joannesdedoper.nl.