Korenfestival Vocalis één muzikaal feest

Het dak van de r.-k kerk in Katwijk ging er (gelukkig) niet vanaf, maar de muzikale vreugde was er niet minder om deze zaterdag 26 mei. Jubilerend middenkoor Vocalis van de parochiekern van de H. Joannes de Doper had een korenfestival georganiseerd met acht zeer enthousiast zingende koren van jong tot oud(er). Alle koren kregen direct na afloop het juryrapport mee en natuurlijk waren er ook twee winnaars. Bij de kinderkoren was dat De Vrolijke Noot van genoemde parochiekern en bij de volwassenkoren was het Vocaal ensemble Caprice. Deze laatste ontving ook de publieksprijs van de publieksjury, bestaande uit vertegenwoordigers van alle koren.

 Agnes Bol, voorzitter van het 25 jaar jonge Vocalis en medeorganisator van dit korenfestival: ,,Zo gaaf om na de pauze een praktisch volle kerk te zien waar zovelen energie halen uit het samen zingen en muziek maken. We hebben acht koren gehoord, en ook gezien, die met zoveel enthousiasme hun vier liederen vertolkten. En wat een mooie, zeer uiteenlopende, vertolkingen van het thema ‘Feest’ mochten we met elkaar beleven.”

 

Vak- en publieksjury

Mijke de Ru, dirigent van het gemengd koor St. Willibrord van de parochiekern H. Willibrord in Oegstgeest maakte deel uit van de vakjury. Zij werd bijgestaan door Serena Jansen uit Den Haag, dirigente van meerdere koren en ook zelf actief als zangeres. Het derde jurylid was Jo Koonen uit Katwijk, tot voor kort docent op de Gemeentelijke Muziekschool in Katwijk. Zij beoordeelden alle koren op vier items: vocaal, ensemble, muziek en presentatie. Dat het spannend was, bleek uit het kleine verschil van 0,6 punt tussen de nummer één drie bij de volwassenkoren. De publieksjury scoorde alle deelnemers op twee aspecten: zang en presentatie. Bol: ,,Maar het werd bovenal ook een dag van elkaar ontmoeten, elkaar inspireren. Een mooi muzikaal moment om met elkaar te delen in ons jubileumjaar.”       

En de winnaar is…

Op de site www.joannesdedoper.nl vindt u de complete uitslag van dit korenfestival met de cijfers van de vak- en publieksjury en de totaal uitslag. Via de knop ‘Fotogalerij’ kunt u ook foto’s van het korenfestival van fotografe Nel Hesselberth bekijken.