Plaatsing antennes op kerktoren in de week van 16 – 20 juli

Het is nog ver weg, maar Richard Hulmer van de Technische Commissie van onze parochiekern doet er alvast melding van via deze digitale nieuwsbrief en u kunt het later ook nog nalezen in De Augustinus zo ook op de website van onze parochiekern, het plaatsen van antennes op de kerktoren in de week van maandag 16 t/m vrijdag 20 juli.

Van maandag 16 tot en met 18 juli, de eerste schoolvakantieweek, zal de Kerkstraat hierdoor afgesloten zijn voor autoverkeer, maar is deze wel open voor fietsers en voetgangers (kijk wel goed uit). Dat is omdat de grote hijskraan alle materialen naar de top van de kerktoren moet hijsen. Het uitvoerend bedrijf in deze is de fa. Heijmans. Tijdig worden passanten hierop attent gemaakt door het plaatsen van  waarschuwingsborden.

Met de keuze voor deze vakantieweek hopen we minder (school)overlast te veroorzaken en de andere gebruikers zoals de Binders en Het afscheidshuis worden tijdig door de T.C. geïnformeerd.Wat gaat er gebeuren?

Maandag 16 juli zal worden begonnen met de grondwerkzaamheden voor het plaatsen van de centrale regelkast naast de kerk. Hiervoor moet een struik worden gesnoeid door vrijwilligers van de tuinploeg en een boomstronk worden weggehaald.

Alle materialen worden die dag aangeleverd. De galmgaten worden verwijderd en dinsdag 17 juli worden de nieuwe geleverd en geplaatst. Ook zal dan de verbinding vanaf de grondkast met de antennes worden gemaakt zoals afgesproken met de gemeentelijke erfgoedcommissie.

De rest van deze week zullen alle nodige werkzaamheden worden uitgevoerd, met als laatste op vrijdag 20 juli de aansluiting van de antennes. Hiervoor neemt de fa. Ericsson deel aan dit project. De definitieve datum van oplevering zal later worden bepaald.

Een ploeg van vier tot zes werklieden zal deze week actief zijn en de keuken in de pastorie is hun uitvalsbasis voor de (vast en zeker) gezonde lunch. Er zal zeker rekening gehouden worden met doordeweekse kerkdiensten en mogelijke begrafenissen. Er wordt dagelijks van 8.00 tot16.00 uur gewerkt dus niemand wordt uit zijn of haar slaap geboord of middels luide muziek van Nederland 3 uit een aanwezige geluidsdrager. Om in de toren te kunnen komen maken de werklieden gebruik maken van de zijingang van de kerk.

 

Bedankt voor uw begrip

Zodra er wijzigingen zijn krijgt Hulmer dat door. Zelf is hij aanwezig zijn bij het  openen van kerk en pastorie en hij is als lid van de T.C. op dit project ook het  aanspreekpunt van de werklieden. Na een lange periode van voorbereidingen door de leden van de T.C. achter de schermen, met ook overleg met diverse organisaties, gaat het dan eindelijk gebeuren.

Hulmer: ,,Voor de duidelijkheid, met deze antennes verkrijgen wij als parochiekern al jaren ook inkomsten die we zeker hard kunnen gebruiken om lokaal met elkaar samen kerk te kunnen blijven.” Zijn er aanvullende mededelingen dan houden we u op de hoogte middels de T.C. In de digitale nieuwsbrief van vrijdag 13 juli plaatsen we weer een reminder.

Gerard Bol (met grote dank aan Richard Hulmer voor de aangeleverde informatie)