De zeven geheimen van onze enige echte kerkenveiling

Natuurlijk komt er eind september / begin oktober een uitgebreid persbericht uit over de traditionele kerkenveiling wat we dan versturen naar de redacties van de digitale- en papieren media. En het persbericht wordt zeker ook geplaatst in onze digitale nieuwsbrief zo ook op deze website.

Maar omdat veel medeparochianen al weer zenuwachtig worden bij het horen of lezen van de naam ‘kerkenveiling’ publiceren we hier speciaal voor die belangstellenden de zeven geheimen van onze jaarlijkse kerkenveiling.


Noemen ze dat in de filmwereld niet een cliffhanger in de filmwereld? Hier een ‘geschreven en digitale’ versie van dé cliffhanger van de veiling der veilingen in onze parochie:

  • Al in uw agenda genoteerd, vrijdagavond 5 oktober om 20.00 uur, de jaarlijkse kerkenveiling in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’?
  • Op deze website komt u de digitale uitvoering van de kerkenveilingcatalogus tegen. Zo kunt u al kijken waarop u gaat bieden of, als u niet aanwezig kunt zijn, een opdracht voor geeft.
  • Wilt u liever een papieren versie? Deze liggen vanaf zaterdag 8 september achterin de kerk om mee te nemen.
  • Lukt het om op de komende 115e kerkenveiling een nieuwe top drie qua opbrengsten te realiseren? In 2014 was € 22.375,- de derde score ooit, in 2008 was € 22.608,- de tweede score ooit en 2009 leverde het bijna onbereikbare bedrag van € 26.828,- op.
  • U heeft 252 kavels de gelegenheid om met elkaar voor een nieuwe top drie en… voor veel gezelligheid te zorgen. U komt toch ook? En neem de kinderen gerust mee want het veilingstokje moeten we toch ook kunnen overgeven aan een nieuwe generatie. En ook voor de kinderen / jongeren zijn er leuke kavels te koop. Of dat weer twee schaapjes zijn? ‘Blader’ maar snel door in deze bijgevoegde veilingcatalogus en ontdek het zelf.
  • Waar doen we het allemaal voor op deze 115e kerkenveiling? Met de opbrengst wordt al het houtwerk in de kerk, de sacristie en de pastorie geschilderd en… dat zijn echt de nodige verfmeters.
  • Kom 5 oktober, kijk, koop en geniet met elkaar om zo ook samen kerk te zijn! Pastoor Michel Hagen gaf in 2017 al het goede voorbeeld getuige deze foto.

 

En heeft u vragen over wat u leest in deze veilingcatalogus? De leden van de kerkenveilingcommissie, die ook deze 115e veiling prachtig hebben voorzien van mooie en aantrekkelijke kavels met natuurlijk dank aan alle gulle gevers, kunt u altijd bellen om een antwoord te krijgen. Op blz. vijf staan hun contactgegevens.

 

Gerard Bol.