Kinderwoorddienst zondag 20 oktober… dienstbaar!

We hadden in de viering van zondag 20 oktober een elftal kinderen bij de kinderwoorddienst. Er werd door ons verteld over Marcus 10 vers 35- 45. Het was een mooi verhaal over iets wat anno 2018 altijd wat raar en zwak klinkt… je echt en oprecht dienstbaar opstellen naar die ander, zonder verborgen agenda’s of winstbejag.

Dat verhaal vertelde Jezus aan zijn discipelen, dat ze als dienaars door het leven moesten gaan. En natuurlijk werd het in de taal van de kinderen op deze basisschoolleeftijd gebracht.

De kinderen mochten aansluitend een mooie kleurplaat inkleuren van een koning en een dienaar.

Ter afsluiting, voordat we met zijn allen weer naar de viering gingen, mochten de kinderen ook vertellen waar zij goed in waren. En daar kwamen hele mooie en boeiende verhalen en anekdotes uit voort. We hadden bijna tijd tekort. Al met al was het een gezellige ochtend met de kinderwoorddienst. Tot de volgende keer en dat is een hele bijzondere bijeenkomst namelijk op vrijdag 2 november om 18.45 uur voorafgaand aan de viering van Allerzielen. Maar daar lezen jullie hieronder vast meer over.

 

Van de kinderwoorddienst, Isabel en Linnsey