Ziekenzalving Topaz Overduin.

Overduin is een in Katwijk een bekende instelling voor patiënten die getroffen zijn door bepaalde ziekten, zoals alzheimer / dementie en de ziekte van Huntington. De bewoners komen uit heel Nederland en soms daarbuiten, zoals ook die Griekse mevrouw en ook een Italiaanse dame.

Elke vierde dinsdag van de maand is er een eucharistieviering verzorgd door onze parochiekern waar een lid van het pastoraal team in voorgaat. Vrijwilligers uit onze parochiekern brengen dan de bewoners, die de eucharistieviering willen bijwonen, naar de grote kapel. De pastoraal werker van Overduin is ds. Binnendijk die ons als vrijwilligers vooraf een lijstje met namen geeft van bewoners die wij kunnen gaan ophalen.De stoelen staan dan al klaar in de kapel met tussenruimte voor de rolstoelen, zodat de begeleiders waar nodig de bewoners kunnen helpen met het volgen van de viering en de te zingen liederen.

 

Ziekenzalving

Dinsdag 23 oktober jl., was er een plechtige eucharistieviering met de jaarlijkse ziekenzalving. Bewoners die deze zalving wilden ontvangen, kregen allen een corsage opgespeld zodat pastoor Hagen kon zien wie wel en wie niet de zalving wilden ontvangen. Hij werd hierbij geassisteerd door de dominee, meer oecumenisch en mooier kunnen we het niet maken.

Het koor Cantemus en onze organist Niek van der Meij verzorgden de te zingen liederen. Deze plechtige doch sobere viering werd door veel bewoners bijgewoond waarvan sommigen met een familielid ter ondersteuning.

Na de mis is er altijd koffie, en deze keer zelfs met gebak, dit verzorgd door het pastorale  team van Overduin, die, tevens vanwege deze speciale viering, ook een boeket bloemen verzorgde naar alle huiskamers van de instelling, voorzien van een passend gebed.

 

Vrijwilligers gevraagd!

Volgende maand, en alle maanden daaropvolgende, is er weer een eucharistieviering in Overduin en graag zouden wij als vrijwilligers van onze parochiekern wat versterking willen hebben bij het halen en brengen van de bewoners naar de kapel. Het is zeer dankbaar werk en kost slechts één dinsdagmorgen in de maand. Voor inlichtingen kunt u mij rustig aanspreken of bellen.

 

Richard Hulmer,

Tel. 070-4025028 / 06-10203892.

 

(Noot van de webredactie: De drie foto’s van deze ziekenzalving zullen deze dagen in de rubriek ‘Fotogalerij’ op onze website worden geplaatst.).