Kippenvelmomentjes bij concert Vocalis

,,Wat een prachtig repertoire heeft Vocalis toch, het meest heb ik genoten van die twee liedjes uit de passiecantate Who is this King?”, ,,Dat instrumentale stuk van dirigent Aldert Prast op accordeon en pianist Niek van der Meij, je kon een speld horen vallen”, ,,Nooit eerder meegemaakt dat je zo via Kahoot kon stemmen op je favoriete lied. En dan die bedachte inlognamen? Ik zag zelfs ‘Hosties € 0,50’ voorbij flitsen”, ,,Mijn kippenvelmoment was er toen die vertederende kindertjes van De Vrolijke Noot samen met Vocalis ‘Voor wie gelooft’ gingen zingen uit ‘The prince of Egypt’. Dat kostte me wel een tweetal tissues.” Zomaar vier reacties van bezoekers na afloop van het jubileumconcert van Vocalis vrijdagavond 16 november in de Katwijkse r.-k kerk.    

Een mooi moment bij dit concert was zeker ook het zingen van ‘Want je hebt een droom’ waar Vocalis, Cantemus en De Vrolijke Noot gezamenlijk lieten horen dat het muzikaal gezien wel snor zit bij deze parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. Zei Augustinus, de patroonheilige van de parochie waar de parochiekern Katwijk deel van uitmaakt, vroeger al niet: ,,Zingen is twee keer bidden”?

 

Koorjubilarissen

Na een algemeen dankwoord van pastor Michel Hagen aan het koor, en in het bijzonder aan de jubilarissen die al vanaf 1993 lid waren, overhandigde hij een glazen sculptuur en oorkonde aan deze laatsten te weten: Dorette van Arkel, Willy Bakker, Helma Boskamp, Harry Grimbergen, Corrien Grimbergen, Ron Noordermeer, Jenny van Beelen (secretaris), Cora van Tol (penningmeester) en Agnes Bol (voorzitter).

Op de website www.joannesdedoper.nl zullen z.s.m. de foto’s van de fotografen Erik Flikkenschild en Astrid van der Valk worden geplaatst in de rubriek ‘Fotogalerij’. Meer dan de moeite waard om deze nog eens te bekijken en de concertsfeer te proeven. Maar dat kunt u ook door het jubileumconcert via genoemde website terug te beluisteren. Dan moet u respectievelijk aanklikken: ‘Uitzending gemist’, ‘Reguliere uitzending’, ‘Maand 11’ en ‘Jubileum Vocalis 16 november’. En ook alle liedteksten zijn mee te lezen. Meer dan van harte aanbevolen!