Quiltverkoopdag en uitleg, waar vind je het?

,,Ik had stoffige beelden bij het woordje quilten, maar machtig mooi wat ik hier zag.” ,,Ik heb ook wat gekocht gezien het goede doel dat hieraan was verbonden.” ,,Wat een gave uitleg over hoe ze zoiets maken, nooit geweten.” ,,Wat mij betreft start omroep MAX volgend jaar de nieuwe serie ‘Heel Holland quilt’ en dan mogen deze dames van mij meedoen.” Zomaar vier mogelijke reacties na afloop van het bezoek aan de jaarlijkse verkoopdag van de quiltgroep ‘de Bonnette’. Deze wordt zaterdag 10 november van 10.00 – 14.30 uur georganiseerd in ‘de kleine JOANNES’ aan de Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn. 

Er is weer quilthard gewerkt om een gevarieerd aanbod te hebben op deze traditionele verkoopdag. Natuurlijk is er aandacht voor de kerstdagen, maar natuurlijk is er meer zoals leuke theemutsen en ook gewone mutsen voor de koude dagen. Wat te denken van leuke placemats, bussen voor o.a. pennen, potloden of elastiekjes? Dus voor ieder wat wils. Ibolyka Meijer van de quiltgroep ‘de Bonnette’: ,,Het is nog steeds redelijk mooi nazomerweer, maar de winterkou komt er ongetwijfeld aan. Wilt u zelf iets maken, maar heeft u nog geen idee of zoekt u een mooie stof… kom gerust kijken. We hebben ook handwerkbladen en gave stofjes voor de verkoop.”

Steunen van goed doel in Moldavië

Ook dit jaar gaat er weer een gedeelte van de opbrengst naar een goed doel. Meijer: ,, Er is voor 2018 als goed doel gekozen voor de ouderen in één van de armste landen van Europa, Moldavië. Omroep Max zet zich hier ook voor in met o.a. een waterproject in Stefanesti. Er leven daar 267 ouderen die geen aansluiting hebben voor stromend water. Met een pensioentje van € 47,-, je kan je het gewoonweg niet voorstellen, kunnen zij geen aansluiting van € 424,- en een gootsteen betalen. Soms moeten zij dus minstens een uur lopen om een emmer water te halen. Zo kunnen wij met de opbrengst van onze quiltverkoop een kleine bijdrage leveren voor dit waterproject.”

 

U komt toch ook?

Met alle aankopen wordt dit goede doel gesteund. Dat moet toch een extra goed gevoel geven met de decemberfeestdagen in het vooruitzicht? ,,Natuurlijk vertellen we u ook graag van alles over hoe we zo’n quilt maken. U mag ook echt alles vragen. En van een heerlijk kopje koffie- of theeplus kunt u bij ons ook genieten tijdens of na uw bezoek”, aldus de immer enthousiaste Meijer.