Ruim duizend euro gequilt voor Moldavië

,,Wat was het een gezellige en drukke verkoopdag van o.a. quilts met een schitterend resultaat. De verkoop zaterdag 10 november heeft in een paar uur tijd het geweldige bedrag van € 1227,70 opgeleverd. Deze opbrengst gaat nu naar Omroep MAX voor het aanleggen van waterleiding en gootstenen bij heel arme ouderen in Moldavië die dat niet zelf kunnen bekostigen. En water moet toch gewoon een basisvoorziening zijn, voor iedereen? Iedereen heel hartelijk bedankt die door het kopen van onze handwerkstukken zo een bijdrage geleverd heeft aan dit goede doel”, aldus de trotse Ibolyka Meijer van quiltgroep ‘de Bonnette’ in Katwijk.

Toen alles in ‘de kleine JOANNES’ klaarstond die zaterdagochtend konden de leden van ‘de Bonnette’ nog juist een lekker kopje koffie nemen want ruim voor de opening van 10.00 uur kwamen de eerste enthousiaste bezoekers en kopers al binnen, gevolgd door veel meer belangstellenden en kopers.

Geweldige verkoop!

Meijer: ,,Het was dus meteen gezellig druk, gaaf hoor, en dat ging zo door tot het einde om 14.30 uur. Ik had het zo druk in mijn kraampje dat ik toen echt geen tijd meer had om wat foto’s te maken. En weet je wat echt hard ging? Dat waren de tafellopertjes, kleedjes en placemats voor de kerstdagen. Maar ook de quilt- en handwerkboeken zijn weer aardig verkocht alsmede de diverse stofjes. De wollen mutsen en wollen kinderslofjes zijn niet allemaal verkocht. Wie weet als het echt koud wordt komt er misschien vraag naar? Heeft u interesse, kom dan op woensdagochtend langs bij de pastorie aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan dn Rijn. Met de werkgroep zijn we daar dan lekker druk bezig.”

Quilt met een verhaal

Er hingen een paar grote quilts die nu ook een mooi plekje krijgen in het huis van de kopers.

Tilly Boskamp van ‘de Bonnette’ gaf ook nog aan een paar mensen uitleg over de quilt die in ‘de kleine JOANNES’ hing. Meijer: ,,Die quilt stelt het Midden-Oosten voor waar Joannes de Doper leefde via diverse landschappen tot aan Katwijk aan den Rijn aan toe waar onze kerk van de H. Joannes de Doper staat. Deze quilt is jaren geleden gemaakt voor het toen vernieuwde parochiehuis ‘de kleine JOANNES’. Dat moment was meteen de geboorte van onze quiltgroep.”

Natuurlijk was er ook tijd en plek voor een lekker kopje koffie of thee met iets lekkers erbij als een boterkoek, ananascake, Surinaamse – en Indonesische cake. Dit alles was ook gemaakt door de bijna professionele baksters  van de quiltgroep. Volgend jaar weer?