Een stille nacht werd zaterdag 15 december een muzikale nacht in onze kerk

Vanaf de opkomst in een sfeervolle en donkere kerk van ruim dertig koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot tot de laatste klanken van ‘Vrolijk kerstfeest iedereen’ was het puur genieten. Wat was het heerlijk om met elkaar die traditionele kerstliederen te zingen, maar ook om bij een koorlied in te kunnen vallen bij het refrein. Het werd zaterdagavond 15 december in onze kerk in Katwijk dan ook muzikaal genieten en een mooi begin van deze laatste week voor Kerstmis.

,,Ik moest af en toe even een traantje wegpinken toen ik die kleine dreutels zag en hoorde zingen. Zo mooi, zo onbevangen en dan die heldere stemmetjes bij de solo’s. Zeker bij het bekende ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, maar dan op een mooie passende tekst, kreeg ik echt kippenvel. Kerstkippenvel noem ik het maar!”, sprak een enthousiaste oma van één van deze koorleden na afloop van deze kerstsamenzang.

 

Plezier in samen zingen     

Dat was het thema van deze kerstsamenzang waar in bijna een uur in een sfeerrijk aangeklede kerk mensen tezamen waren gekomen om met elkaar te zingen. Maar ook om te luisteren naar enkele speciale kerstliederen van De Vrolijke Noot zoals ‘Luister, luister’ en ‘Jingle bells’. Alle liederen werden muzikaal begeleid door Niek van der Meij op piano en de kinderen werden begeleid door dirigente, en oprichter van dit kinderkoor, Agnes Bol. En wat een trotse ouders, familieleden, buren en bekenden waren er na afloop te zien. Een vader: ,,Ik ben zo trots op haar als ik haar daar zie staan en zie stralen bij het zingen. Ik zou dat op die leeftijd van zeven jaar niet gedurfd hebben, en zeker geen solo als dan ook nog iedereen naar je kijkt.”

Goed om te weten

De foto’s van deze kerstsamenzang van fotografe Shirley Schreuder kunt u binnenkort op de website www.joannesdedoper.nl

in de rubriek ‘Fotogalerij’ zien. Op die site kunt u de kerstsamenzang ook terug beluisteren via ‘Uitzending gemist’, ‘Reguliere uitzendingen’, ‘Maand 12’ en ‘15-12 Kerstsamenzang De Vrolijke Noot’. Gewoon doen!

Wilt u ze live aan het werk zien, en vooral horen? Ze zingen maandagavond 24 december om 19.30 uur in de gezinsviering. U komt toch ook?

Wilt u meer over kinderkoor De Vrolijke Noot lezen of ervan zien en horen, kijk en laat luisterend verrassen dan op hun website www.devrolijkenoot.be.

 

Gerard Bol