Het kind is ook geboren op RKBS de Horizon

Het is al vele jaren een goede traditie dat op RKBS de Horizon alle kinderen op het kerstfeest worden voorbereid middels wekelijkse adventsvieringen. De ‘stof’ daarvoor, welke uiteindelijk resulteert in een kerstspel in onze kerk op de donderdagavond voor de kerstvakantie, komt uit de jaren geleden gekozen methode ‘Trefwoord’.

Het zijn de tekstschrijver Gerard van Midden en zijn muzikale evenknie Gerard van Amstel die zich voor deze methode, zo ook de daaraan gelieerde musicals inzetten. Wat te denken van o.a. ‘Mozes’ en de ‘Matteüs Passie’? Beiden zijn ze door Vocalis opgevoerd in onze kerk.

Adventsvieringen op school

Dit schooljaar hielden alle leerkrachten van RKBS de Horizon hun eerste adventsviering op donderdag 6 december in de eigen groep. Maar de tweede en derde adventsviering werden in de historische Willibrordhal gehouden, geheel in passende kerststemming gebracht. Juf Agnes (Bol) deed dit voor de onder- en middenbouw waar juf Shirley (Schreuder) de bovenbouw voor har rekening nam.

Er werd elke keer gestart met het zingen van het stapellied over de advent waarna stukken van het kerstspel, liederen en gebedjes aan bod kwamen. En wat hebben deze kinderen genoten.

We zitten ondertussen al een paar weken in de adventstijd en kijken verwachtingsvol uit naar kerst.

Kerstviering in de kerk

Donderdagavond 20 december waren van 18.00 – 18.45 uur alle leerlingen en hun ouders aanwezig in onze bomvolle kerk om het kerstfeest te vieren. Wat een sfeer, wat een beleving. Foto’s hiervan kunt u vast en zeker binnenkort verwachten op de Facebookpagina van RKBS de Horizon.

Na afloop was de deurcollecte er voor de ‘Voedselbank Katwijk’, de opbrengst houdt u nog te goed. En hoe mooi was het niet om de kinderen de kerk te zien verlaten richting school, lopende door een haag van ouders met lichtjes in de hand waar allen directeur Herbert met de lichtende ster voorop volgden.

Om trots op te kunnen zijn en blijven om te zien hoe er op RKBS de Horizon invulling wordt gegeven aan de identiteit zo ook aan het met elkaar toewerken naar en het vieren van het kerstfeest.

Gerard Bol