‘Hoe staat het met ons pijporgel?’

Deze bovenstaande vraag  was geregeld te beluisteren in onze parochiekern want er zijn immers gelden voor ingezameld bij een jaarlijkse kerkenveiling, er is een tijdelijk elektronisch orgel voorin de kerk geplaatst toen het andere orgel grotendeels de geest gaf en er was toch ook een orgelcommissie met betrokken en bevlogen deskundigen in het leven geroepen?

Dat alles klopt en alsof Peter Mens van de Technische Commissie, zij zetten zich in voor al het materiële beheer in onze parochiekern, het wist… afgelopen week kreeg de webredactie onderstaande info en foto onder ogen die we graag met u willen delen. Dit bericht zullen we dan ook op onze website plaatsen zodat meer parochianen het onder ogen kunnen krijgen.

Het (goede) voornemen van de webredactie is ook, daar is die dan, om in de eerste twee maanden van 2019 dit pijporgel dat in ons kerkgebouw wordt geplaatst verder onder de aandacht te brengen door een interviewtje met direct betrokkenen als Peter Mens, Niek van der Meij (organist), diaken Winnubst als parochiereferent en vertegenwoordigers van de drie koren en de beheercommissie te houden n op onze website te plaatsen. Wanneer dat gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, dat is dat het pijporgel feestelijk ingewijd zal gaan worden komend jaar.

Gerard Bol

 

Hieronder de nadere toelichting van Mens:

 

‘Nadat Niek van der Meij in de Moeder Godskerk in de parochiekern Voorschoten voor de laatste keer de klanken van het orgel in dat gebouw heeft laten horen, is in de week voor de kerst het orgel gedemonteerd. Daarna is het vervoerd naar de orgelbouwer Reil in Heerde. Daar krijgt het mechaniek nog even en groot onderhoud, voordat het weer in Katwijk wordt opgebouwd.

In januari 2019 wordt in ons kerkgebouw begonnen met de voorbereidingen voor de plaatsing. Zo wordt het front van de voormalige biechtstoel achter de huidige koorplek weggenomen. Dit gebeurt omdat we na de plaatsing van het orgel daar niet meer bij kunnen komen voor controle of onderhoud. Ook wordt de ondergrond verstevigd. Binnenkort verwacht ik u meer te kunnen vertellen. Heeft u vragen, laat het mij / ons maar weten’.

 

Peter Mens,

Technische Commissie