Kerstmarkt werkgroep Zuiderkruis, ja gezellig!

U hoeft er niet voor af te reizen naar één van de tientallen Duitse kerstmarkten, want dezelfde decembergezelligheid en mooie kerstartikelen vindt u ook in Katwijk aan den Rijn. Het scheelt u uren en uren in de bus zitten over dik besneeuwde rijkswegen en slenteren over kilometerslange kerstmarkten gevuld met vette braadluchten. Zondag 16 december vanaf 10.30 uur bent u dus van harte welkom in ‘de kleine JOANNES’ aan de Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn bij de inmiddels meer dan bekende kerstmarkt van de werkgroep Zuiderkruis.

Daar wacht een heerlijk bakje koffie of thee op u, vergezeld van een stuk zelfgebakken taart of cake. En vervolgens kunt u gezellig snuffelen tussen de vele met liefde gemaakte kerststukken, -versieringen en cadeauartikelen. Er zijn zowel dingen voor de kleine- als voor de grotere beurs te koop. Maar er zijn ook nog heerlijke taarten, baksels en andere lekkernijen voor de  kopers. Dat gaat natuurlijk per stukje, maar u mag gerust ook de hele taart opkopen. En vooral goed om te weten, de hele opbrengst van deze kerstmarkt gaat naar het nieuwe project in Malawi van deze werkgroep Zuiderkruis.

Loterij… klein prijsje voor mooie prijzen

En… behalve spulletjes kopen, kunt u ook spulletjes winnen. Voor slechts € 0,50 per lootje, kunt u al een gokje wagen. Alle te winnen prijzen zijn vanuit winkeliers, inwoners en organisaties aan de werkgroep geschonken, dus dit is een prima kans om extra gelden voor het goede doel binnen te halen. Voor de aanwezige kinderen is er voor € 0,50 ook weer iets leuks te doen. Dus neem ook vooral klein geld mee, briefpapier mag natuurlijk ook, want u kunt zeker niet pinnen bij deze kerstmarkt voor al uw mogelijke kerstaankopen.

 Steun het goede doel

U steunt daarmee het nieuwe goede doel van hun Malawi-project, de inrichting van het opleidingshuis voor tienermoeders die anders in de prostitutie terecht zouden komen. U moet dan denken aan bedden, kinderbedjes, meubels, tafels en stoelen, lesmateriaal, naaimachines, strijkplanken, inrichting kappersafdeling enz. Er is een bedrag van ongeveer € 15.000,- nodig. De werkgroep Zuiderkruis wil dit bedrag in uiterlijk drie jaar bijeen krijgen. Dankzij eerdere giften van de donateurs en een collecte in september is er al een startbedrag van € 4.453,- in kas. Wilt u meehelpen om een start te maken voor de werving van het ontbrekende deel? Dus vast en zeker tot ziens op zondag 16 december vanaf 10.30 uur in ‘de kleine JOANNES’ in Katwijk aan den Rijn.