Kerstmis en meer vieren in onze katholieke kerk

De deuren van onze kerk staan met de vieringen in deze kerstperiode wijd open voor hen die het kerstfeest mee willen vieren. Wat is er nu leuker dan schouder aan schouder in de kerkbanken te zitten om te luisteren naar het kerstverhaal en vele prachtige gezongen liederen in verschillende talen? Natuurlijk zijn er ook de traditionals onder de kerstliederen die in een samenzang een mooie plek krijgen. Bij de kerstvieringen worden zeker de beamers gebruikt om teksten en pakkende beelden te projecteren.

 

Vrijwilligers

Vele vrijwilligers voor en achter de schermen in de parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk, deel uitmakend van de parochie H. Augustinus, zullen er alles aan doen om u in deze vieringen het ware kerstgevoel te laten beleven. En werp zeker uw blik op de schitterende kerststal voorin de kerk.

 

 

 

 

 

 

Welke vieringen zijn er deze kerstdagen?

Op kerstavond, maandag 24 december, is er om 19.30 uur een gezinsviering waar kinderkoor De Vrolijke Noot zingt en kapelaan Plavcic voorgaat. In de nachtmis van 22.00 uur zingt Cantemus en gaat kapelaan Plavcic ook voor.

Dinsdag 25 december, eerste kerstdag, zingt Vocalis in de viering van 9.30 uur met pastoor Hagen als voorganger. Die middag is er om 15.00 uur voor de allerkleinsten bij de kerststal in de kerk het bekende kindje wiegen o.l.v. diaken Winnubst en de betreffende werkgroep. Er worden liedjes gezongen, verhaaltjes verteld, verkleed en natuurlijk worden via de beamers mooie beelden vertoond. Naast de ouders zijn grootouders en anderen ook meer dan van harte welkom bij dit kindje wiegen.

Woensdag 26 december, tweede kerstdag, is er in de r.-k kerk in Katwijk geen viering. U kunt dan om 11.00 uur wel terecht bij de H. Willibrord in Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg 35 waar pastoor Hagen onder samenzang voorgaat.

Ruim een half uur voor elke viering gaan de kerkdeuren al open, wilt u het kerstfeest meevieren en –beleven? U bent meer dan van harte welkom!

 

Vieringen op de grens van 2018 en 2019

Maandag 31 december gaat om 19.00 uur in een viering van woord en gebed gebedsleider Noordermeer voor waar Cantemus de muzikale ondersteuning verzorgt. Er zal worden teruggeblikt op wat 2018 ons geboden heeft.

Dinsdag 1 januari, de eerste dag van het nieuwe jaar, is er een eucharistieviering waar kapelaan Plavcic om 11.00 uur voorgaat met samenzang. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.joannesdedoper.nl.
Gerard Bol