Sfeervolle kerstwandeling in Rijnsburg

Op vrijdag 14 december zal er weer een kerstwandeling georganiseerd worden. Het initiatief hiervoor is genomen door de Protestantse Kerk Rijnsburg en is al enige jaren een groot succes. De wandeling start vanaf het plein van de Julianaschool aan de Poel. En gaat via de wijk Westerhaghe en Plan de Hoek. Tussen 18.30 en 19.15 uur kun je vertrekken. Omdat parkeren aan de Poel lastig is, vraagt de organisatie of u met de fiets of lopend wilt komen. Fietsen kunnen op het schoolplein van het Wellant College worden gestald. Vanaf daar is het twee minuutjes lopen naar de start op het plein van de Julianaschool. Een prachtige manier om met het hele gezin weer stapjes naar Kerstmis te maken.

Beeldend kerstverhaal beleven

De wandeling vertelt het kerstverhaal in stukjes. Zo zie je Jozef aan het werk en natuurlijk is er de stal waar het kindje Jezus is geboren. Onderweg is er op diverse plaatsen muziek te beluisteren en kunnen er door de kerstwandelaars marshmellows worden geroosterd. Ook zijn de herders weer aanwezig.

De wandeling duurt een klein uurtje en is geschikt voor jong en oud. Ben je wel of niet bekend met het kerstverhaal of niet, de wandeling is voor iedereen. Neem zeker ook een vriendje of vriendinnetje mee, meer mag ook, maar ook mogen opa en oma natuurlijk meewandelen. Met een lampion of een zaklantaarn kunnen de kinderen de weg nog beter vinden.

Ook de ‘derde helft’ bij deze kerstwandeling

Aan het einde van de wandeling is er gelegenheid om even na te praten op het plein van de Julianaschool met een kopje koffie of thee. Natuurlijk wordt er door de organisatie ook aan de kinderen gedacht.

De kerstwandeling is gratis, maar er mocht u iets willen doneren, dan kan dat in de daarvoor aanwezige bus. Kom je ook meewandelen?

Mariska Hogewoning