Happietaria Leiden komt eraan!

Op maandag 4 februari 2019 zal Happietaria Leiden weer opengaan. Happietaria is een pop-up restaurant dat opgezet en gerund wordt door studenten vanuit de vier christelijke studentenverenigingen van Leiden (NSL, Panoplia, Ichtus en Gomarus). De volledige opbrengst gaat dit jaar naar een project van de hulporganisatie Tear in Zuidoost-Azië. Zij willen daar slachtoffers van mensenhandel helpen door hen via de lokale bevolking werk, veiligheid, onderwijs en psychologische hulp aan te bieden. Zo krijgen slachtoffers van mensenhandel weer toekomstperspectief.

Vanaf komende dinsdag 5 februari bent u van harte welkom om in hun restaurant te komen eten. Ze zijn open van maandag t/m zaterdag en de avonden zijn verdeeld in twee shifts van 17.00 – 19.00 uur en van 19.30 – 21.30 uur. U kunt hen vinden in buurtcentrum Het Gebouw, gelegen aan het Arubapad 2 in Leiden. Meer informatie kunt u vinden op de website www.happietarialeiden.nl Daar kunt u tevens reserveren. Ook kunt u hen volgen op Facebook en Instagram.

 Samen aan tafel

Happietaria organiseert dit jaar ook een buurtproject ‘Samen aan tafel’. De bedoeling van dit project is om mensen met weinig aanspraak, door een gebrek aan contacten of doordat lichamelijke moeilijkheden in de weg zitten om in een sociaal circuit te verkeren, te verbinden met studenten, of anderen die dit een mooi project vinden. Ze proberen iedere avond een tafel van zes bijeen te krijgen, met drie studenten en drie mensen die hier behoefte aan hebben, laatstgenoemden eten trouwens met 50% korting, en de studenten (of andere geïnteresseerden) met 25%. Lijkt het u / jou wat om hieraan mee te doen? Meld je aan bij happie.samenaantafel@gmail.com.