Een 24 uur aanbidding voor de Heer in onze parochie

Van vrijdag 29 maart om 9.00 uur tot zaterdag 30 maart om 9.00 uur is in onze parochie van de H. Augustinus een 24 uur non stop de aanbidding van het allerheiligste. Jezus vraagt zijn leerlingen om trouw te blijven aan het gebed. Sinds 2015 is het initiatief ‘24 uur voor de Heer” op verzoek van paus Franciscus elk jaar onderdeel van de veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. De ‘24 uur voor de Heer’ nodigt ertoe uit het sacrament van boete en verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding.

Dit jaar vindt het plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. Onze parochie van de H. Augustinus sluit zich aan en geeft daarmee gehoor aan de oproep van de paus.

In een brief aan alle parochies schrijft onze bisschop mgr. Van den Hende: ‘Op weg naar Pasen is de ‘24 uur voor de Heer’ een bijzondere manier om als gemeenschap van geroepenen samen te bidden en persoonlijk het sacrament van boete en verzoening te ontvangen, in vertrouwen op de barmhartigheid van de Heer’.

Praktische informatie over de ‘24 uur voor de Heer’

Wat is het?:

  • Gedurende 24 uur wordt het allerheiligste uitgesteld en is er gelegenheid voor aanbidding.
  • Tevens is er de mogelijkheid om het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

 

Waar?:

  • Sint Willibrorduskerk (Kerkstraat 77, Wassenaar)


Wanneer?:

  • Van vrijdag 29 maart 2019 om 9.00 uur (start met eucharistieviering om 9.00 uur) tot
    zaterdag 30 maart 2019 om 9.00 uur (slot met eucharistieviering om 9.00 uur).
  • Op vrijdag 29 maart is tussen 20.00 – 22.00 uur gelegenheid om het sacrament van boete en erzoening te ontvangen.

Hoe kan ik helpen?:

  • Op elk moment kan je binnen komen en zo lang blijven als je wilt.
  • Ook moeten er ook steeds minimaal twee mensen in de kerk aanwezig zijn. Om die reden zoeken we mensen die een tijdslot van dertig minuten of een veelvoud daarvan voor hun rekening nemen (dus een half uur, een uur, anderhalf uur, twee uur enz.). Ben je daartoe bereid meld je dan uiterlijk 28 maart om 09.00 uur per e-mail aan bij 24uur-aanbidding@parochie-augustinus.nl en geef aan hoe lang je wilt worden ingedeeld (minimaal dertig minuten) en hoe laat. In de kerken liggen ook intekenlijsten.
  • Deze intekenlijst om te komen helpen in de kerk in Wassenaar ligt van zaterdag 23 maart t/m donderdag 28 maart om 9.00 uur ook achterin onze kerk. Als u gewoon langs wilt komen, hoeft u zich natuurlijk niet op te geven.

 

Pastoor Michel Hagen