Met parochianen gratis met de bus naar de viering en The Passion… ja natuurlijk!

Wie kent nou niet The Passion? Met de uitvoering van bekende (Nederlandstalige) liederen en toneelspel, uitgevoerd door bekende zangers / zangeressen en acteurs / actrices wordt het lijdensverhaal ook bij velen onder de aandacht gebracht die het door welke reden dan niet meer zo helder op het netvlies heeft staan.Wie heeft er de afgelopen jaren niet voor de beeldbuis gezeten met deze opmerking na afloop van de live registratie: ,,Daar zou ik best een keer bij aanwezig willen zijn!” Dat kan zijn om de sfeer mee te maken, mogelijk om zo nog beter deze veertigdagentijd te kunnen beleven of gewoonweg omdat het zo gaaf is bijvoorbeeld Danny de Munk de rol van Jezus te zien spelen en horen zingen.

Bisdom Rotterdam rijdt met u mee

Het bisdom Rotterdam maakt dit voor alle parochianen die belangstelling hebben nu mogelijk. Maar om The Passion nog beter te kunnen beleven wordt elke deelnemer ook uitgenodigd en verwacht bij de vooraf gehouden eucharistieviering om aansluitend gezamenlijk naar de plek van The Passion te gaan. En… ieder wordt ook weer met de bus thuisgebracht.

Wat zou het gaaf zijn als we er met elkaar in slagen om al met onze eigen parochiekern één bus met jong en oud(er) te vullen. Deze uitnodiging is daarom ook naar de ouders en kinderen van RKBS de Horizon gestuurd. En zijn er meer bussen nodig voor onze parochiekern… ook dat is mogelijk.

 

Programmaatje voor donderdag 18 april:

  • Bisdom stelt gratis een bus voor de parochie H. Augustinus ter beschikking, maar dat mogen er natuurlijk ook meer zijn. Of lukt het al om met onze parochiekern van de H. Joannes de Doper één ‘eigen’ bus (of meer) te vullen?
  • Vertrek is mogelijk om 15.30 – 16.00 uur vanuit onze parochie(kern).
  • Waar het om gaat is dat de bisschop op Witte Donderdag, als The Passion plaatsvindt in Dordrecht, om 18.00 uur een eucharistieviering in de St. Antoniuskerk, Burg. De Raadtsingel 45 te Dordrecht heeft. Jong en oud is daarbij van harte welkom dus hier gaan de busgangers eerst naar toe..
  • Na de eucharistieviering is er chocolademelk o.i.d. voor de busgangers.
  • Daarna  gaat een ieder naar het Maartensgat waar The Passion plaatsvindt.
  • Het duurt tot ongeveer 22.15 uur. Dan gaan de mensen die met de bus zijn gekomen weer naar hun busstandplaats voor de terugreis naar Katwijk.
  • Aanmelden kan, zie ook de flyer die je hier kan aanklikken met meer informatie over The Passion van donderdag 18 april, bij: Nataly Oberschmied, aanmeldenthepassion@gmail.com of 06-85843555.

 

We houden u via de digitale nieuwsbrief zo ook deze website verder op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Gerard Bol