Demonteren, verplaatsen, opbouwen en bespelen van het Reil-orgel

De geschiedenis leg je vast in woorden en vaak ook in beelden. Om te voorkomen dat we in een geheel technisch verhaal met vele orgeldetails zouden vervallen heeft Peter Mens van de Technische Commissie van onze parochiekern het gehele proces van het demonteren van het Reil-orgel in de Voorschotense Moeder Gods-kerk, het verplaatsen naar en opbouwen in onze Katwijkse r.-k kerk laten vastleggen in vele foto’s.

Natuurlijk heeft u op zondag 7 april live kunnen genieten van de inwijding van dit orgel door pastoor Michel Hagen waarna de vaste muzikale begeleider, Niek van der Meij, het kon bespelen. En kijkt u ook maar eens naar de dankplaquette die achter het orgel op de muur is geplaatst (ook op foto vastgelegd).

En mogelijk heeft u ook, voorafgaand aan de uitvoering van de passiecantate vrijdagavond 12 april het mini-concertje van Van der Meij live kunnen beluisteren. Wat een mogelijkheden heeft hij met dit schitterende orgel uit 1974.

Met deze foto’s maken we inzichtelijk dat er veel meer voor komt kijken eer zo’n orgel er staat dan eenieder kan bevroeden als leek in Sneek.

In de rubriek ‘Fotogalerij’ kan je ze bekijken. Indrukwekkend om op terug te kijken en nu met elkaar als parochiekern zeker genieten van dit schitterende en unieke Reil-orgel in vele vieringen en bij mogelijke andere gelegenheden.

Gerard Bol.