Filmpje over de ziekenzalving

Het filmpje gaat in op de vraag wat iemand kan verwachten van de kerk bij ziekte: wat de ziekenzalving is en wanneer iemand het sacrament kan ontvangen. De video laat zien hoe de ziekenzalving één van de drie laatste sacramenten is. Ook staat pastoor van Klaveren in het filmpje stil bij hoe je naar iemand kijkt die ziek is en dat je daar als christen een verschil in kunt maken. Het gaat over de opdracht die Christus aan ons allen geeft: ‘Genees de zieken.’ Daarmee is de video niet alleen interessant voor mensen die direct met de ziekenzalving in aanraking komen, maar voor alle (ook jonge) katholieken.

YouTube

De video staat op YouTube: https://youtu.be/FY8mGGA8QuU en u kunt het vinden op onze website http://www.bewustkatholiek.nl/sacramenten. Via deze website kunt u het filmpje ook downloaden en er is een handreiking om eventueel een groepsgesprek vorm te geven met gebeden en voorbeeldvragen voor (jong)volwassenen, volwassenen met een (ongeneselijk) ziek familielid, en ouderen. Voelt u zich vrij het te gebruiken waar u maar mogelijkheden ziet.

We wensen u een gezegende vastendagentijd toe op weg naar Pasen.

Met vriendelijke groet, mede namens pastoor Van Klaveren,

Emy Jansons, PR bisdom Rotterdam