Mini-concertje op Reil-orgel en passiecantate voor… € 0,-

U had de uitvoering van de passiecantate ‘Who is this King?’ door het koor Vocalis van de parochiekern van de H. Joannes de Doper vrijdagavond 12 april om 20.00 uur al vast en zeker in uw (digitale) agenda genoteerd? De kerkdeuren gaan om 19.30 uur al voor u open waarna u zelf uw plekje kunt zoeken, want de toegang is gratis. Voor ditzelfde bedrag kunt u om 20.00 uur ook in deze r.-k kerk eerst zicht- en hoorbaar gaan genieten van een mini-concertje van Niek van der Meij op het zondag jl. ingewijde Reil-orgel.

 Van der Meij, muzikaal begeleider van de koren Vocalis, De Vrolijke Noot en Cantemus in deze parochiekern, zal later deze avond op piano de uitvoering van de passiecantate begeleiden. Maar deze avond is ook een mooi moment om hem aan alle bezoekers te laten horen hoe het Reil-orgel klinkt. In dat mini-concertje zal hij bij twee muziekstukken van Johann Sebastian Bach uit ‘The Jerusalem Passion’ vocaal worden bijgestaan door Vocalis.

Wat kunt u beluisteren?

Natuurlijk is het een muzikaal genot om Van der Meij een avond diverse werken op dit Reil-orgel te horen spelen. Want met dit mini-concertje geeft hij al een prachtig doorkijkje in de mogelijkheden van dit unieke Reil-orgel en zeker ook wat zijn eigen orgelspel betreft. Deze muziekstukken kunt u beluisteren:

Johann Gottfried Walther (1684-1748):

Concerto del Signr. Vivaldi (Allegro – Adagio –Allegro)   

 Dietrich Buxtehude (1637-1707):

Canzonetta in G                                                        

Koraalvoorspel O Haupt voll Blut und Wunden                  

 Johann Sebastian Bach (1685-1750):

Petrus, der nicht denkt zurück (met Vocalis)            

Koraalvoorspel Christus, der uns selig macht (orgel)         

Christus, der uns selig macht (met Vocalis)             

 Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788):

Sonate in a (Allegro assai – Adagio – Allegro)                    

 Vrijdag 12 april kunt u van 20.00 – 21.30 uur in de Katwijkse r.-k kerk een unieke muzikale avond meebeleven als voorbereiding op de Goede Week. U komt toch ook en uw waardering kunt u na afloop tonen bij de deurcollecte. Op www.joannesdedoper.nl kunt u dit concertje zo ook de uitvoering van de passiecantate later terugbeluisteren onder ‘Uitzending gemist’.