Palmpaasstokken werden gemaakt

Tijdens de viering van zondag 7 april leek het in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’ wel een uitzending van ‘Creatief met kurk’ van het vroegere televisieprogramma ‘Theo en Thea’. Onder leiding van de begeleidsters van de kinderwoorddienst en met medewerking van de hulpvaardige handen van wat ouders gingen 29 kinderen aan de slag om een palmpaasstok aan te kleden. In een eerdere uitgave van deze digitale nieuwsbrief heeft u alles kunnen lezen over de symbolische betekenis van de aankleding van de palmpaasstok.

De foto’s worden ook opgeslagen in de rubriek ‘Fotogalerij’ op onze site.

Waarheen, waarvoor?

En de palmpaasstokken dan? Deze worden door de kinderen in de viering van Palmpasen zondag 14 april om 9.30 uur in processie de kerk in- en rond gedragen waar ze ook worden gewijd.

Na afloop van deze viering, elders in deze uitgave kunt u er meer over lezen, worden ze door de kinderen met hun begeleiders bezorgd bij die parochianen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Van dat moment worden vast en zeker foto’s gemaakt en met het overleg met de webmaster Willem van Rijn zullen we foto’s en bijschriften een mooie plek geven op onze website met een link daar naar toe in deze digitale nieuwsbrief.

 

Gerard Bol.