Vocalis pakt uit met prachtige passiecantate

,,De wegblijvers hebben wat gemist bij deze schitterend gezongen passiecantate ‘Who is this King?’ van Vocalis’. De zorgvuldige opbouw van het programma met eerst het orgelconcert van Niek van der Meij op het Reil-orgel, een muzikale klasbak trouwens die man, de liederen uit ‘The Jerusalem Passion’ en afsluitend de tien liederen uit die passiecantate met pakkende illustrerende beelden en fraai gelezen teksten maakten het voor mij tot een prachtige en inspirerende avond. Ik kan alleen maar zeggen dat we met de aanwezigen enorm hebben genoten en dat de wegblijvers iets moois en passievol gezongen hebben gemist”, aldus de zeer enthousiaste bezoeker vrijdagavond 12 april in de Katwijkse r.-k kerk.De teksten van de lezers Astrid van der Valk en Richard Hulmer, de pakkende en beeldende beamerprojecties, de zeer gedreven ‘grootste’ dirigent van Nederland, Aldert Prast, met de immer rustige muzikale begeleider Niek van der Meij zorgden ervoor dat het een zeer geslaagde muzikale uitvoering werd. Agnes Bol, koorlid en voorzitter van het koorbestuur: ,,Mooi om na afloop van twee Engelse toeristen te horen dat ze hier in Katwijk verblijvende speciaal hier op af waren gekomen en er ongelofelijk van hadden genoten. Daar doe je het dan toch ook voor als koor na alle intensieve repetities?”

Wilt u meer of minder Vocalis?

Wilt u meer van dit prachtige koor zien en vooral horen? Op Goede Vrijdag zingt Vocalis bij de woord- en communieviering van 19.00 uur waar ook de kruishulde is en mensen bloemen mee kunnen nemen. En op Stille Zaterdag zingt dit koor ook om 22.00 uur bij de eucharistieviering. Bent u echt een liefhebber van dit koor, noteer dan zeker ook de viering van zondag 28 april van 9.30 uur? U bent meer dan harte welkom. ,,Ik heb gehoord dat ze ook een kerstprojectkoor willen vormen voor een uitvoering. Reken maar dat ik dan weer ga luisteren en kijken”, aldus de enthousiaste bezoeker.