‘Zingen is dubbel bidden’… ook nu nog!

Een kwalitatief goed en bruisend kinderkoor met 35 leden bestaat nog en De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk van de parochie H. Augustinus is daar al 12,5 jaar een exponent van. De perfecte combinatie van treffende teksten, prachtige muzikale begeleiding en beleving bij alles wat gezongen wordt, leidt tot vele muzikale aanvragen bij oprichtster en dirigente Agnes Bol. Zo ook het verzoek vanuit Voorhout om zaterdag 25 mei deel te nemen aan het korenfestival georganiseerd door popkoor ‘Goed Gestemd’. Bol: ,,Zo gezegd, zo gezongen!”      

Bij de twee optredens op het kerkplein voor de Grote Kerk en in de Kleine kerk werden popliedjes (Abba), musicalhits (Mozes), kerkelijke liederen (Avé Maria) gezongen naast de wereldpremière met een eigen tekst op kinderniveau van het themalied ‘Love of my life’ van Queen. En dat die tekst en de uitvoering binnenkwam, bleek na afloop uit vele waarderende en betrokken reacties van vele aanwezigen.

Augustinus en zingen…

Bol: ,,Wilt u meer zien en vooral horen van ons? Zondag 23 juni zingen we om 9.30 uur in onze parochiekerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk bij de viering van de eerste communie. ‘Zingen is dubbel bidden’, zei kerkvader Augustinus vroeger al. En wilt u nog meer zien en horen van ons kinderkoor? Kijk dan maar op onze website www.devrolijkenoot.be en Facebookpagina.”