De kinderwoorddienst… jij komt toch ook zondag 21 juli?

Als je op vakantie gaat als kind met je ouders dan is het de dagen voor het vertrek altijd gezellig druk in huis. Er wordt nog van alles opgeruimd en zeker ook schoongemaakt, boodschappen voor de vakantie worden gedaan, is er genoeg zonnebrand aanwezig? En als kind speel je als het ’s avonds langer licht is graag nog even langer door met je vriendjes en vriendinnetjes omdat je ze door de vakantie van drie weken naar een ander plekje op deze aardbol even niet kan zien en spreken. Daarom is het goed om elkaar kort voor de vakantie nog te ontmoeten.

Dat kan dus ook bij de kinderwoorddienst op zondag 21 juli tijdens de viering van 9.30 uur. De laatste keer voordat wij van de kinderwoorddienst voor deze zomervakantie ook onze verhalen, kleurpotloden, rebussen en vragen aan jullie gaan opbergen. Dus zorg zeker dat je erbij bent die zondag. Een mooier begin van een vast en zeker zonnige zomervakantie kunnen wij niet bedenken voor jullie.

 Zondag 16 juni waren ze er ook…

Deze zondagochtend 16 juni waren er in de pastorie, waar we altijd bijeenkomen tijdens een deel van de viering van 9.30 uur, gelukkig meer kinderen dan de vorige keer ondanks dat het Vaderdag was deze zondag.

De oudere kinderen van de basisschool kregen na het vertelde verhaal als verwerking een rebus om op te lossen en de jongere kinderen mochten een tekening over Jezus en Nikodemus verder inkleuren en na afloop ook mee naar huis nemen om mogelijk verder af te maken. We hopen als kinderwoorddienstleiding dat we heel veel kinderen op 21 juli zien voordat de grote vakantie begint. En daarom zeggen we niet nu, maar pas dan tegen iedereen… ‘een goede zomervakantie en tot ziens!’

 

Mariska en Marit,

Kinderwoorddienst.