Feest in de r.-k kerk op een zonnige zondag

In een bomvolle kerk, met de deuren open voor de benodigde zuurstof, deden negentien kinderen van de parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk hun eerste communie. Kinderkoor De Vrolijke Noot verzorgde weer de muzikale ondersteuning, hoewel verre van volledige zangsterkte door diverse zieke kinderen, met als hoogtepunt het in het Nederlands en Pools gezongen lied ‘Dit is de dag’. Een zeer toepassende titel omdat op deze zeer zonnige zondag van 23 juni in alle parochiekernen van de parochie van de H. Augustinus kinderen hun eerste communie deden.    

 

Naast alle via de bamers geprojecteerde liedteksten en gebeden kon iedere kerkganger, ook staande achterin de kerk, het toedienen van de eerste communie door pastoor Michel Hagen prima volgen omdat alles werd gefilmd en direct werd vertoond op de twee grote projectieschermen. ,,Dat hebben ze slim hier geregeld met die beamers en zeker ook met die filmbeelden. Nu hebben mijn vrouw en ik alles prima kunnen volgen en zo kijkend naar de liedteksten op het beamerscherm zingt het nog veel makkelijker ook. Hadden ze dat ook maar in ons kerkgebouw”, aldus de trotse oudere bezoeker bij deze viering van de eerste communie.

 Moet u zeker eens naar kijken…

Wilt u meer weten over kinderkoor De Vrolijke Noot, kijk dan op hun zeer kleur- en luisterrijke website www.devrolijkenoot.be En koorleden kunnen er zeker bij komen na de zomervakantie. Voor foto’s en filmpjes van de viering van deze eerste communie en meer van deze bruisende parochiekern van de H. Joannes de Doper uit Katwijk verwijzen we naar de website www.joannesdedoper.nl in o.a. de rubriek ‘Fotogalerij’.