Voor wie wordt in de Katwijkse r.-k kerk de stoel omgedraaid?

We kennen vast en zeker allemaal ‘The Voice of Holland’ in de gewone versie, maar zeer zeker ook die voor de kids en de senioren. Wat een talenten staan daar elke keer op het podium die daar hun zangkunsten vertonen in de ‘blind audition’. Welk bekend Nederlands jurylid drukt op de rode knop en draait op basis van wat hij / zij hoort de stoel om? Altijd spannend en verrassend en dat moment maakt altijd bij iedereen de nodige emoties los. Dat zal ook het geval zijn zondag 30 juni op Sint Jansdag van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. Want voor welke vrijwilliger en leden van kinderkoor De Vrolijke Noot gaat de vakjury de stoel omdraaien? Om het geheugen even op te frissen, vorig jaar op Sint Jansdag werd Piet Hagenaars gekozen als vrijwilliger van het jaar. Hij verdiende deze onderscheiding met zijn inzet bij diverse parochiële werkzaamheden. Bij De Vrolijke Noot werden vorig jaar vier koorleden naar voren geroepen te weten Janique, Anna, Eva en Grainne. De laatste drie kregen zelfs een oorkonde en een gouden speld van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging. Deze was voor het eerst voor jubilerende kinderkoorleden landelijk beschikbaar.

Gouden Duimen en meer voor De Vrolijke Noot

In de viering zondag 30 juni zingen de drie koren Cantemus, Vocalis en De Vrolijke Noot. Bij dit laatste koor o.l.v. dirigente en oprichter Agnes Bol, wordt aan het einde van de Sint Jansviering ook nu de ‘Gouden Duim’ uitgereikt aan die koorleden die t/m het einde van groep 8 koorlid zijn gebleven. Of er koorleden zijn die ook een oorkonde en een gouden speld van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging mogen ontvangen omdat zij ook vijf jaar lid waren van De Vrolijke Noot? Kom zelf kijken en luisteren in deze viering zondag 30 juni om 9.30 uur. Dan weet u voor wie de vakjury de stoel gaat omdraaien in deze viering.

‘Heel Joannes in de bios!’

Na de viering en het gezellig samenzijn in de grote zaal van ‘de kleine JOANNES’ heeft de evenementencommissie ‘Heel Joannes in de bios!’ georganiseerd met parochiële filmpjes van lang geleden. En de popcorn en lauwe cola van de bioscoop wordt afsluitend vervangen door een ontmoetend brunchbuffet voor de deelnemende parochianen.

Om terug te lezen en te kijken

Voor meer informatie over het kinderkoor verwijzen we naar www.devrolijkenoot.be. En als er koorleden stoppen, komen er na de zomervakantie ook weer plaatsjes vrij in dit unieke kinderkoor. Is het wat voor uw (klein)kind(eren)? De foto’s in de rubriek ‘Fotogalerij’ en het verslag van deze Sint Jansdag kunt u volgende week bekijken op de website van genoemde parochiekern, www.joannesdedoper.nl.