Klaterend applaus, Gouden Duimen en -spelden

Wat was Mariska Hogewoning verrast toen zij in de viering van Sint Jansdag zondag 30 juni naar voren werd geroepen door pastoor Michel Hagen. Zij was de vrijwilligster van het jaar geworden van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. ,,En ik nog denken dat het voor mijn moeder was waarvoor ik gezins- en familieleden vroeg om mee naar de kerk te komen”, aldus de totaal verbouwereerde Hogewoning. Maar ook vier kinderen van De Vrolijke Noot mochten op de vraag van dirigente Agnes Bol naar voren komen voor de Gouden Duim, en twee van hen ook nog voor de gouden speld.

Hogewoning is al vele jaren actief betrokken bij de werkgroep kinderwoorddienst, zo ook gezinsvieringen en in de stuurgroep liturgie waarbij ze naast haar vele andere werkzaamheden ook altijd nog tijd vond om bij te springen waar praktische hulp nodig was. Een mooie oorkonde, de Joannes-kaars, een ‘struik’ van de beheercommissie en een klaterend applaus van alle kerkgangers vielen haar ten deel.

 

Gouden Duim en gouden speld

De Gouden Duim, bestemd voor koorleden van De Vrolijke Noot die op het koor blijven t/m groep 8 kon door Bol worden overhandigd aan vier leden: Lee Belle, Sophie, Lotte en Julia.  

De eerste twee kregen zelfs een oorkonde en een gouden speld van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging. Deze is voor kinderkoorleden landelijk beschikbaar als ze vijf jaar koorlid zijn. Ook voor hen allen was er natuurlijk een klaterend applaus. Voor meer informatie over het kinderkoor verwijzen we naar www.devrolijkenoot.be. En als er nu vier koorleden stoppen, komen er na de zomervakantie dus ook weer plaatsjes vrij in dit unieke kinderkoor. Is het wat voor uw (klein)kind(eren)?

Popcorn en quizvragen in de ‘bios’

De kinderen konden eerst in de ‘bios’ genieten van diverse filmpjes waarna de vele deelnemers aan het programma van de evenementencommissie eerst tien meerkeuzevragen over schitterende parochiële archiefbeelden mochten invullen. De beelden toonden de juiste antwoorden. Bij de mannen was Kees Heijkoop de winnaar en bij de vrouwen waren dat Olga van Maren, Annie van Leeuwen en Jopie van Schie. En na een heerlijke buffetbrunch werd de Sint Jansdag om 14.00 uur afgesloten met de klassieke groepsfoto. De foto’s in de rubriek ‘Fotogalerij’ en het verslag van deze Sint Jansdag kunt u bekijken op de website van www.joannesdedoper.nl. ,,Zo gaaf om dit met elkaar te mogen beleven, het is elk jaar een feestje om elkaar zo te kunnen ontmoeten”, aldus een oudere dankbare parochiaan na afloop.