DrieKerkenLunch smaakt naar meer

,,Wat is het leuk zeg om zo met elkaar bij deze drie kerken binnen te mogen lopen en uitleg over van alles te krijgen!” ,,Zo mooi om te zien en te horen bij elke uitleg dat ze zo trots zijn op hun kerk!” ,,Het mooiste vind ik dat deze drie kerken met de Oranje Vereniging Katwijk aan den Rijn het gezamenlijk hebben bedacht en uitgewerkt. Samen is toch veel leuker dan alleen!” Zomaar drie reacties van enkele van de vijftig deelnemers aan de eerste DrieKerkenLunch op een stralende zondagmiddag 25 augustus in het Kattuk Binse Najaarsfeest.

Uitleg over o.a. de kruiswegstaties in de H. Joannes de Doperkerk, geschilderd door pastoor Hendriks begin vorige eeuw, de geschiedenis van de Dorpskerk middels een Power Point Presentatie en orgelspel bij de afsluitende lunch en een bevlogen uitleg over de glas-in-loodramen in de Open hof Kerk met subtiel spel op de vleugel bij de lunch, de deelnemers en de begeleiders van de organiserende werkgroep hebben ervan genoten

 

Afsluiting en meer

En natuurlijk was er na de start in De Roskam ook een gezellige afsluiting ‘onder het genot’ van na de uitgesproken dankwoorden van voorzitter Jan de Winter van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn. ,,Dit smaakt naar meer!”, verwoordde een deelnemer het treffend na afloop en hij liet het glas verkoelende frisdrank zich extra smaken te midden van alle andere deelnemers aan deze eerste Kattuk Binse DrieKerkenLunch.

Voor een sfeerreportage van deze eerste DrieKerkenLunch verwijs ik naar de rubriek ‘Fotogalerij’ op deze website. Daar heb ik, als lid van de organiserende werkgroep en begeleider van één van de drie deelnemersgroepen, foto’s van het bezoek aan de drie kerken en de aansluitende lunch gemaakt.

 

Gerard Bol.