Ik hoor orgelmuziek, vast een huwelijk!

Dit was de mooiste reactie van twee van de bijna tweehonderd bezoekers op Open Monumentendag zaterdag 14 september aan de parochiekerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn. Wat een muzikaal lokaas had organist Niek van der Meij, spelende op het schitterende Reil-orgel, uitgelegd om met de kerkdeuren kerkwijd open door het prachtige weer tussen 10.00 en 17.00 uur zo vele oorschelpen te verwennen met heerlijke orgelklanken. Het werd zo een echte plek van (muzikaal) plezier in deze r.-k kerk.

 Richard Hulmer, die samen met Wim Kok en Gerard Bol, rondleidingen verzorgde en alle vragen van de gasten beantwoordde: ,,Mooi om te zien dat de twee bezoekers die dachten hier een huwelijksviering aan te treffen vanwege Nieks orgelspel zeker nog een uur zijn gebleven en zeer geïnteresseerd waren in wat wij ook wel onze pareltjes noemen. En je had die blije gezichten eens moeten zien toen diverse gasten bij vertrek ook nog konden kiezen uit een boekwerkje over de krijgswegstaties of het vermaarde (foto)boek ‘Van stof ontdaan’ van onze oud-parochiaan Harry Fennes. Machtig mooi leesvoer voor thuis.”

 

 

 Foto’s te bekijken!

In de rubriek ‘Fotogalerij’ kunt u wat sfeerfoto’s van deze Open Monumentendag met het thema ‘Plekken van plezier’ terug bekijken. In de rubriek ‘Filmpagina’ is een stukje orgelmuziek van Niek van der Meij te bekijken en beluisteren. En dat is natuurlijk ook op deze website te vinden.