Kinderen voor kinderen in Katwijkse r.-k kerk

Kinderen van De Vrolijke Noot die prachtige liederen zingen en een collecte voor kinderen in Noordoost-India in het kader van een project voor Wereldmissiedag van de kinderen. En na afloop is er ook de jaarlijkse deurcollecte voor dit kinderkoor. Geschikter voor kinderen, en hun ouders en andere familieleden, kan het toch niet worden gemaakt in de gezinsviering van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk. Zondag 6 oktober om 9.30 uur is het thema dan ook ‘Ware vriendschap’. Kom jij ook? De kerkdeuren gaan aan de Kerkstraat al om 9.00 uur open.

 Agnes Bol, dirigente van kinderkoor De Vrolijk Noot: ,, Na de open repetitie op 5 september hebben we nu weer 32 kinderen in het koor. Maar met de vele nieuwkomers was het stevig doorzingen op de repetities en… het is gelukt. We gaan in de gezinsviering heerlijke liederen zingen, te beginnen met het gastvrije ‘Iedereen is welkom’. Maar wat te denken van de themaliederen ‘Best friends forever’, ‘De kracht van Uw liefde’, ‘Mag ik dan bij jou?’ en vanwege de Mariamaand ook het schitterende meerstemmig gezongen ‘Avé Maria’! Dat wordt vast genieten.”

Ware vriendschap

Dit thema wordt dichtbij huis in de viering ook vertaald in teksten en gebeden. Maar met de Wereldmissiedag van de kinderen wordt er ook stilgestaan bij de kinderen in Noordoost-India. Het werk van de Touring Sisters voor de mijnwerkers en hun gezinnen in de deelstaat Meghalaya wordt zo met een collecte ondersteund. Vriendschap tussen kinderen is toch grenzeloos? Na afloop van deze gezinsviering krijgen alle kinderen bij de kerkdeur ook een vriendschapsbandje met ‘Geloof, hoop en liefde’ aangereikt. Daar is ook de deurcollecte voor kinderkoor De Vrolijke Noot. Bol: ,,U kan nog niet pinnen, maar met uw waardering voor onze koorklanken omgezet in klinkende munt kunnen we zo jaarlijks wat extra’s doen voor ons koor. En natuurlijk mag er ook papier geld worden gegeven. Deze kinderen zijn het meer dan waard!”

De Vrolijke Noot

Voor meer informatie over De Vrolijke Noot, kijk maar op hun Facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en hun website www.devrolijkenoot.be. Daar zijn ook al leuke filmpjes van wat optredens te zien en te beluisteren. Woensdagmiddag 16 oktober zingen ze ook voor de bewoners van SWZ Sophieke in Wassenaar.