RKBS de Horizon kleurt omgeving

Bulbs4Kids heeft 2075 gratis bloembollenpakketten aangeboden aan basisscholen. Kinderen kunnen met elkaar bloembollen ontdekken door ze te planten in hun directe schoolomgeving. Groep 4B van RKBS de Horizon van groepsleerkracht Sonja Uitendaal heeft zich natuurlijk aangemeld voor deze kleurrijke actie. Deze misstaat zeker niet in het tuindersrijke Katwijk aan den Rijn met van oudsher vele bloembollenbedrijven. Een extra reden om komend voorjaar even bij de dan kleurrijke tuintjes van De Horizon te gaan kijken.   

 

 Diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de positieve invloed van de natuur op de gezondheid van mensen. Spelen in en met een natuurlijke omgeving draagt zo bij aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van onze kinderen. Het maakt ze creatiever, slimmer én fitter. Alleen is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu, daarom deze actie met het aanbod van bloembollen aan het onderwijs.

 


Het groeit, het bloeit…

Uitendaal: ,,Na aanmelding bij Bulbs4Kids ontvingen we in november een enorm pakket. De kinderen vroegen zich af wat daarin zou zitten. Blij verrast ontdekten ze dat er wel zeshonderd bloembollen, tuinschepjes, tuinstekers en werkboekjes in zaten. Werk aan de winkel dus want de tulpen, krokussen, narcissen en honderd blauwe druifjes moesten wel vóór de vorst de grond in. Die bollen hebben de lekkere kou van de vorst nodig, daar gaan ze heerlijk van groeien. Mijn groep is enthousiast aan de slag gegaan en maakt zo op een leuke en spannende manier kennis met de natuur.”