Buitengewone oecumene in Katwijkse r.-k kerk 

‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ is het thema van de Week van Gebed voor de eenheid in de oecumenische viering van woord en gebed van de parochiekern H. Joannes de Doper met de Hervormde Gemeente De Rank in Katwijk. Zondag 26 januari om 9.30 uur vieren in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn deze geloofsgemeenschappen samen het slot van deze Week van Gebed. Dat is van oudsher zeker al een mooie traditie in Katwijk.

In deze oecumenische viering zullen ds. Padmos van De Rank en diaken Winnubst  van de parochiekern voorgaan waar de koren de Cantorij en Vocalis voor de muzikale ondersteuning zullen zorgdragen. Speciale aandacht wordt er gevraagd voor de deurcollecte na afloop van de viering voor gezinshuis de Stal. Midden in de hectiek van het bloemendorp Rijnsburg is er een thuis te vinden voor uit huis geplaatste kinderen. Een huis dat gebouwd is op leven, doorzettingsvermogen en kracht, dwars tegen de stroom in. Men biedt deze kinderen een veilig en liefdevol thuis, wat perfect bij dit thema van de viering aansluit. Voor meer info zie www.stichtingdestal.nl. Na afloop is er in ‘de kleine JOANNES’ gelegenheid om elkaar verder te ontmoeten onder het genot van…

Week van Gebed voor de eenheid

Afgelopen jaar hebben in Nederland naar schatting zo’n 200.000 mensen meegedaan met het initiatief.
Zondag 26 januari, wilt u dan ook buitengewoon vriendelijk zijn voor de ander, beginnende met deze viering? U bent meer dan van harte welkom!