Kinderkoor De Vrolijke Noot van Texel tot Sittard

Zondag 9 februari om 10.00 uur verleentkinderkoor De Vrolijke Noot van parochiekern H. Joannes de Doper haar muzikale medewerking aan de televisieviering van KRO-NCRV op NPO 2. Gevraagd door het bisdom Rotterdam gaan de 28 koorleden vanuit Katwijk met de bus naar Roelofarendsveen. Daar is in de H. Petruskerk om 8.00 uur al de camerarepetitie voor de viering waar pastoor Jack Glas van de Clara en de Franciscus federatie voorgaat.     

Elk bisdom mag zo zeven keer per jaar op zondag zo’n viering live op televisie verzorgen. De Vrolijke Noot, opgericht in november 2006, werd enige tijd geleden hiervoor gevraagd. Dirigente en oprichter van het koor, Agnes Bol: ,,Een hele grote eer, trots, en best spannend voor de vele jonge koorleden. Want bij het begin van elk schooljaar beginnen Niek van der Meij, onze pianist, en ik met zeker tien nieuwe jonge koorleden. Daarom zijn we blij met de versterking door vijf oud-koorleden. Kijken en ook luisteren dus!”

De Vrolijke Noot op NPO 2

De Vrolijke Noot was oktober 2015 ook al door het bisdom Rotterdam gevraagd om de nieuwe Laurentiusmis voor kinderkoren van Aart de Kort uit te voeren. En ze won ook een paar keer het Nationaal Kinderkorenfestival in Rijsbergen. Voor meer informatie over dit Katwijkse kinderkoor, gestart als brede schoolactiviteit op RKBS de Horizon, zie hun facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en de website www.devrolijkenoot.be. Viering gemist? Kijk het terug op www.kro-ncrv.nl.