‘De Horizon got talent’… in alle leeftijden

‘Het zou zo maar de jongere broer van Jochem Myjer kunnen zijn!’ ‘Wat een dansjes gaaf hoor dat danstalent op onze school’ ‘Hier kan de echte ABBA nog een puntje aan zuigen bij die live gezongen versie door Mats uit groep 5!’ Zomaar drie reacties van kinderen en teamleden na afloop van de prijsuitreiking van de beker met de grote oren aan het einde van de jongste editie van de tweejaarlijkse ‘De Horizon got talent’. Het was de grote finale in de Open Hof kerk nadat álle kinderen hadden meegedaan aan de voorrondes in de groepen. Elke groep mocht twee finalisten aanwijzen. Zo waren er finalisten van groep 3 t/m 8 te bewonderen.  Met het thema ‘Talent’ heeft basisschool De Horizon als themaschool een fantastische ochtend beleefd. Een meer dan trotse directeur Herbert van Elteren: ,,Maar liep het nog bijna in de soep ook omdat de vakjury uit Hilversum op het laatst moest afzeggen. Gelukkig waren er drie, best aardige, schoonmakers in de Open Hof aanwezig die we een paar uurtjes van de beheerder Henk van Egmond mochten lenen om te jureren en dat hebben ze met verve gedaan. Ik doe ze dat echt niet na.”

Van dans tot live zang, cabaret en goochelen

Er werden heel wat dansjes uitgevoerd, maar ook een hele goochelact was er te zien, een optreden van een bijna echte Jochem Myjer en live gezongen liederen van o.a. André Hazes én ABBA. Alle kinderen waren in opperbeste stemming. Van Elteren: ,,Na elk optreden werd er telkens het lied ‘Laat zien wat je kunt’ uit onze nieuwste muziekmethode gezongen. De acts werden in de liedtekst ‘fantastisch en magistraal’ benoemd. Ze zongen allemaal mee, wat een sfeer zeg, kippenvel kreeg ik ervan! Zo werd het een onvergetelijke ochtend voor iedereen!”

En de winnaars waren…

Aron en Louay wonnen de wisselbeker met hun prachtige dans. ,,Maar eigenlijk waren alle kinderen die in de finale waren gekomen winnaars”, liet de enthousiaste directeur nog weten.   Kinderen zeiden zelfs na afloop terug op school: ,,Dit was de mooiste dag van het schooljaar!” En kijk, daar wordt iedereen weer vrolijk van. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk maar naar het prachtige filmpje op de  Facebookpagina van basisschool De Horizon.