Welzijnskwartier biedt tijdelijke ondersteuningsdiensten aan door Corona-virus

Graag attenderen we u op de onderstaande tijdelijke ondersteuningsdienst in verband met het Corona-virus. Indien u kwetsbare ouderen, éénouder gezinnen of zieken in uw praktijk tegenkomt, die hulp nodig hebben met boodschappen doen of die het prettig vinden om regelmatig telefonisch contact te hebben, maak gebruik van onze tijdelijke ‘Boodschappen- en Telefoondienst’.

Aanmelden kan via:

  • Frontoffice Welzijnskwartier
  • Tel. 071 – 4033323 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur).
  • Via frontoffice@welzijnskwartier.nl
  • Vanaf dinsdag jl. kan men zich ook aanmelden via een aanmeldformulier op onze homepage op www.welzijnskwartier.nl

Vergeet niet om toestemming te vragen aan uw cliënt / deelnemer / patiënt. Wij nemen vervolgens contact met hen op om verdere afspraken te maken.

Mensen in een kwetsbare positie worden geadviseerd niet, of zo min mogelijk, met anderen in aanraking te komen vanwege het Corona-virus. Maar hoe halen die mensen dan noodzakelijke boodschappen in huis? Vaak gebeurt dit door familie, vrienden en buren. Voor de mensen die hier niet op kunnen terugvallen, organiseert Welzijnskwartier tijdelijk de Boodschappenservice. Tevens biedt Welzijnskwartier een Telefoondienst voor iedereen die alleen thuis zit en graag even contact heeft en / of een luisterend oor nodig heeft.

Heeft u cliënten zonder sociaal netwerk om boodschappen te doen? Maak dan gebruik van de inmiddels vijftig vrijwilligers, die klaar staan om hun boodschappen de komende periode voor hen te doen. Hierdoor hoeven cliënten niet zelf naar de supermarkt, waardoor de kans op het Corona-virus voor hen vermindert. Ook mantelzorgers kunnen hierdoor ontlast worden. Heeft u cliënten die alleen zitten en zich wellicht angstig of eenzaam voelen in deze vreemde periode? Hebben zij behoefte aan regelmatig telefonisch contact? Ook hen kunt u aanmelden bij onze tijdelijke Telefoondienst.

Veiligheid voorop Uiteraard houden we ons aan alle adviezen vanuit de overheid en het RIVM. Dit betekent dat we zoveel mogelijk werken met het bezorgen van de boodschappen, waarbij de cliënt en vrijwilliger zo min mogelijk met elkaar in contact komen. U kunt hierbij denken aan neerzetten van de boodschappen bij de voordeur en afrekenen via automatische incasso.

We hebben inmiddels honderd vrijwilligers, dus er is voldoende capaciteit om ook uw cliënt een helpende hand of luisterend oor te bieden. Dat ontlast u in uw zorgtaken.

Met dank aan Burgerinitiatief Boodschappen Katwijk Corona-virus van Renate van Leeuwen, Leendert van Duijn, Sonny Spek en Ben van der Plas. Zie ook de Facebookpagina ‘Boodschappen Katwijk Corona-virus’. Met uw eigen organisatie kunt u ook deelnemen aan dit burgerinitiatief.

Met vriendelijke groeten,
Annabel Gerritsen,
Sociaal werker wijkteam Rijnsburg
Callaoweg 1
2221 AS  Katwijk
Telefoon: 071- 4033323
E-mail            : annabelgerritsen@welzijnskwartier.nl

Website         : www.welzijnskwartier.nl

Werkdagen   : dinsdag, woensdag en donderdag