Zingend de kerk uit bij afscheid pastoor Hagen.

Voor de eucharistieviering van zondag 1 maart jl. was kinderkoor De Vrolijke Noot uit Katwijk met vier andere parochiële koren door de vertrekkende pastoor Michel Hagen  van de parochie H. Augustinus, met kernen in Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar, gevraagd om ook hun muzikale medewerking te verlenen. En dat deden dirigente Agnes Bol en muzikaal begeleider Niek van der Meij natuurlijk met graagte met het zingen van liederen uit de Laurentiusmis.      

Bol: ,,Deze mis is speciaal geschreven voor kinderkoren door componist Aart de Kort. Dat was op verzoek van het bisdom Rotterdam bij gelegenheid van het Laurentiusjaar. En wij mochten die toen op 17 oktober 2015 in Rijswijk in aanwezigheid van de bisschop als eerste kinderkoor zingen, een hele eer. Maar nu kon ik door de voorjaarsvakantie en wat ziektegevallen maar vijftien kinderen tellen, de helft van wat er normaal staat, en ze hebben het echt super gedaan. Ik ben zo onwijs trots op ze en de ouders die dit ook mogelijk maken. Want om 9.30 uur waren ze er al voor de generale repetitie in de Sint Willibrorduskerk in Wassenaar en dan moest de viering zelf van 11.00 – 12.45 uur nog beginnen.”

Foto’s en lovende woorden na afloop

Op de website www.joannesdedoper.nl vindt u in de rubriekFotogalerij’ ook wat sfeerfoto’s van deze afscheidsviering van pastoor Hagen. ,,Gaaf om na afloop voor je kinderkoor ook nu weer zulke lovende- en waarderende woorden te mogen ontvangen over hoe ze zongen en straalden. En dat zonder te blikken of te blozen, ook niet in deze bomvolle kerk met een zeshonderd bezoekers”, aldus de terecht trotse dirigente van De Vrolijke Noot.