‘Achter de schermen’ in deze barre Corona-tijden… de technische commissie!

In de digitale nieuwsbrief van vrijdag 3 april heb ik melding gemaakt van een nieuwe rubriek die we in elke uitgave van deze nieuwsbrief aankondigen, maar direct alleen maar plaatsen op deze website. Dan blijft deze langer in beeld en geeft het ook een mooi signaal naar de buitenwacht over wat er ook in deze barre Corona-periode zich nog veelal achter de schermen afspeelt binnen onze bruisende parochiekern maar… alles wel met het in acht nemen van de veilige anderhalve meter zo ook de andere landelijk uitgevaardigde veiligheidsmaatregelen. Maar we zijn als webredactie van de wekelijkse digitale nieuwsbrief natuurlijk wel afhankelijk van de input van de vrijwilligers die iets willen melden. En het gaat daarbij zeker niet om de lengte van het verhaal, één foto zegt immers al meer dan duizend woorden. Dus doop de pen in de digitale inkt om jullie ervaringen bezigheden met de lezers te delen.
En deze keer is het de technische commissie die wat voorbeelden ‘Achter de schermen’ geeft met dank aan hun leden Peter Mens en Martien van Stijn.

Wat hebben ze zelf de afgelopen periode gerealiseerd of, in opdracht, laten realiseren?:
• De medewerkers van de tuincommissie hebben achter ‘de kleine JOANNES’, waar voorheen de jeu de boules baan was al eerder een prachtig afdak  gemaakt waar ‘De Binders’, de belangrijkste huurders van het parochiehuis, bij mooi weer lekker buiten in het zonnetje kunnen zitten.

 

 

 

• Hier is de foto van de voormalige jeu de boules baan achter ‘de kleine JOANNES’. Naast Jan Meijer zie je op deze foto betonbanden die nog overeind staan, die vóór Jan al zijn platgelegd. Hierdoor vormen ze geen obstakel meer voor de rolstoelers en de scootmobielers van ‘De Binders’. Die scootmobielen staan nu buiten vóór het parochiehuis of zelfs binnen in de hal. We gaan nog enkele banden plat leggen en dan kunnen de scootmobielen zelfs onder het afdak worden gestald.

 

 

 

• Peter Mens heeft de lezenaar van de voorganger vernieuwd, lager gemaakt om deze beter in beeld te kunnen krijgen, en ook een mooie standaard voor het metalen kruis voor het altaar gemaakt welke zondag 29 maart goed te zien waren bij de live stream van de viering vanuit ons kerkgebouw.

 

• Binnenkort wordt ook begonnen met het verloden van de glas-in-loodramen nummers 52 en 60. Dat zijn de twee grote ramen achter het orgel. De ‘Glas in Lood Hoek’ gaat dat in opdracht doen. Van deze panelen is namelijk het lood verouderd en de kit is verhard. Daardoor zijn ze niet meer regen- en winddicht. De achttien panelen worden er uit gehaald en in het atelier gerestaureerd. De openingen worden tijdelijk dicht gezet en uiteraard wordt het orgel goed beschermd bij alle werkzaamheden.

• En alsof de technische commissie verder toch niks te doen heeft, een asbestsanering in de cv-ruimte wordt nu zorgvuldig voorbereid.

• Firma Leo van der Valk heeft in opdracht van de gemeente Katwijk een nieuwe beplanting aangebracht langs het hek van de begraafplaats aan de kant van Huize Callao waar Welzijnskwartier is gehuisvest. De afscherming die er stond was inmiddels door stormen verwoest. En met wat regen en genoeg zonnestralen zal deze groene afscherming hopelijk snel gaan dichtgroeien.

Een klein doorkijkje ‘Achter de schermen’ van de technische commissie in deze eerste aflevering met de belofte dat de tweede aflevering binnenkort op deze website ook vanuit de technische commissie komt. Maar dan gaat het om iets waar we bijna dagelijks naar opkijken, nooit beseffende dat er geregeld handwerk aan te pas moet komen om ons de juiste tijd te tonen… onze enige, echte kerk- en klokkentoren.
Heeft u ook iets voor deze nieuwe rubriek, al is het maar heel klein, stuur de tekst en / of foto’s maar naar het parochiekernsecretariaat of naar gerardbol@live.nl.

Gerard Bol (Met dank aan Peter Mens en Martien van Stijn van de technische commissie).