‘RKBS De Horizon verrast bewoners van De Wilbert’

Ook al kennen ze die bewoners van De Wilbert in Warmond niet, kinderen van RKBS De Horizon lieten van zich horen middels hun met liefde zelfgemaakte kaartjes. Arjanne Plug, medewerkster in deze zorginstelling was maandagochtend 30 maart op het schoolplein aanwezig om dankbaar de kaarten in ontvangst te nemen van enkele kinderen van ouders met vitale beroepen die in de opvang op school aanwezig waren. En zij bracht bij voorbaat al de dankbaarheid van de bewoners over, wetende dat ze voorlopig nog geen bezoekers kunnen begroeten. Plug: ,,Hartverwarmend om deze kaartjes te mogen ontvangen van kinderen die aan onze bewoners denken!”        Omdat alle kinderen in deze Coronatijd thuis zitten wordt er naast het digitale lesprogramma ook een ‘Tip van de dag’ gegeven. Dat was vorige week o.a. een kaartje maken voor een ander. De kinderen konden hun kaartjes ook in de brievenbus van de school stoppen zodat de kaarten voor de bewoners van De Wilbert bestemd zouden zijn. Er werd hard gewerkt vanuit huis en de brievenbus stroomde vol. Prachtig om zo toch met alle kinderen van De Horizon iets te kunnen betekenen voor deze ouderen die een extra steuntje in de rug zeker kunnen gebruiken in deze moeilijke tijden! 

‘Op afstand met een kaartje en toch dichtbij’

,,Mooi om te beleven dat de kinderen vanuit huis zo meededen”, aldus een begeleidende leerkracht, ,,En op de Facebookpagina van onze school daar zitten ook hele leuke filmpjes bij van juffen met proefjes om thuis te doen. Kijk maar eens naar al die tips en doe er ook wat ideetjes op, je zal je thuis dan zeker niet vervelen!”