Update 21: Livestream viering zondag 24 mei 10.00 uur laatste keer uit Katwijk

De viering van de zevende zondag van Pasen op zondag 24 mei om 10.00 uur komt voor de laatste keer vanuit onze parochiekern van de H. Joannes de Doper. Deze viering is te bekijken op Youtube via deze link: https://youtu.be/4Jmhtq_hSk4.

En reken maar dat de werkgroep beamers er met de assistentie en inzet van Gijsbert Schrijvers ook bij deze viering qua weergave weer iets heel moois van gaat maken.

Het is goed om speciaal te vermelden dat bij deze viering ook weer geluidsfragmenten van een parochieel koor te beluisteren zijn. Deze keer is het van ons kinderkoor De Vrolijke Noot. Belangrijk genoeg want deze koren, door een bisschop ooit de bron van vrijwilligers genoemd, zijn door de Corona-maatregelen al een tijd uit ons beeld en gehoor verdwenen. En dat zal, gezien de invulling van de Nederlandse bisschoppen van de vieringen vanaf maandag 1 juni, tweede pinksterdag, zeker niet snel gaan veranderen.

Zondag 17 mei kon u al luisteren naar Vocalis en op Hemelvaartsdag 21 mei naar eerder opgenomen koorfragmenten van ons koor Cantemus. Zondag 24 mei kunnen we luisteren naar koorfragmenten van De Vrolijke Noot genomen uit de televisieviering bij de K.R.O. van zondag 9 februari in Roelofarendsveen (zie ook de bijgevoegde foto). Dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Zingt u deze viering thuis de liedjes waaronder ‘De kracht van uw liefde’ van De Vrolijke Noot mee, binnen of in de tuin in de royale zon?

De Vrolijke Noot

Op deze zondag is pastoor Franken de voorganger en Niek van der Meij is ondersteunend aanwezig als organist / pianist / cantor.  

De opbrengst van de collecte van deze viering is voor de, ook in deze barre tijden, doorlopende kosten van de kerk en het pastoraat. Doet u ook (al) mee met het digitaal collecteren? Zeker bij deze vieringen mogen we blij zijn dat we zo ook samen kerk kunnen en mogen zijn. Gewoon doen, geef dus digitaal via de Givt-app!

Gerard Bol